"Шахова королева" українка Музичук зустрілася із суперницею перед захистом титулу

"Шахова королева" українка Музичук зустрілася із суперницею перед захистом титулу

Музичук битиметься за корону. / Фото: sochi2015.fide.com

Марія Музичук та Хоу Іфань оглянули місце майбутньої "битви".

У переддень старту Чемпіонату світу з шахів серед жінок, зустрілися претендентки на першість українка Марія Музичук та китаянка Хоу Іфань.

Дівчата оглянули приміщення для гри та відпочинку у Палаці Потоцьких у Львові, а також обрали для себе найбільш комфортні стільці.

"Це дивовижно, що матч відбувається саме у місті Львові. Я досі намагаюся у це повірити. Насправді, я дуже рідко беру участь в Україні, але хочеться вірити, що з часом ця ситуація зміниться. Нас усе влаштовує, як місце гри, так і кімнати відпочинку", - зазначила Музичук.

Враженнями від краси Львова поділилася і гостя.

"Я вперше у Львові, в Україні. Місто надзвичайно красиве і я рада, що в мене є така можливість брати участь у чемпіонаті. Сподіваюся, що матч буде цікавим для усіх глядачів в Україні і в усьому світі", – розповіла Хоу.

Марія Музичук та Хоу Іфань у Львові / Фото: lviv2016.fide.com

1 березня у Львівському театрі опери та балету, вперше за історію незалежності України, стартує найвизначніша шахова подія - матч за звання чемпіонки світу з шахів. Триватиме він до 18 березня.

Перша партія відбудеться 2 березня о 15:00 год у Палаці Потоцьких, між чинною чемпіонкою світу з шахів Марією Музичук та китаянкою Хоу Іфань. Перший хід у першій партії зробить міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, Музичук здобувала звання чемпіонки світу із шахів у квітні 2015 року.

Хоу Іфань може повернути собі титул, який здобувала у 2010, 2011, 2013 роках.

Сьогодні у Львові стартує міжнародний шаховий чемпіонат

Сьогодні у Львові стартує міжнародний шаховий чемпіонат

Повʼязані теми:

Наступна публікація