"Шахтар" приймає "Динамо". Анонс українського "класико"

"Шахтар" приймає "Динамо". Анонс українського "класико"

Кияни спробують взяти реванш за розгромну поразку у Києві. / Фото: ФК Шахтар

Сьогодні, 1 травня, принципові суперники проведуть очну зустріч у Львові. 

Вже сьогодні, 1 травня, на "Арені Львів" донецький "Шахтар" прийме київське "Динамо" у рамках 24 туру чемпіонату України.

І хоча кияни вже достроково гарантували собі чемпіонство, матч таких принципових суперників навряд чи залишить байдужим українських вболівальників.

ТСН Проспорт згадує ключові факти протистояння.

"Динамо" має бути свіжішим за суперника, оскільки востаннє проводило офіційний поєдинок 24 квітня. Натомість "гірники" лише у четверг, 28 квітня зіграли важкий матч Ліги Європи проти "Севільї". 

У чемпіонатах України команди провели 48 матчів. "Динамо" виграло 19 поєдинків, "Шахтар" переміг у 16 матчах і ще 13 зустрічей закінчилися нічийними результатами. Також лише 5 ігор завершувалися з рахунком 0:0.

Також команди провели 82 поєдинки у чемпіонат СССР. "Динамо" виграло 41 зустріч, "Шахтар" 15 матчів, а ще 26 разів була зафіксована нічия.

Найрезультативніший матч відбувся у квітні 2014 року. Команди забили 6 голів, а "Динамо" перемогло з рахунком 4:2.

Після відходу Тейшейри Марлос став одним з головних футболістів "Шахтаря". / Фото: ФК Шахтар

Різниця голів поки що на користь киян. "Динамівці" забили 63 голи проти 55 у "гірників".

З 23 домашніх матчів "Шахтар" програв киянам лише 5, зате виграв 10 зустрічей. Ще 8 разів команди грали у нічию.

Перший поєдинок між командами відбувся 4 жовтня 1992 року, в якому перемогу здобуло "Динамо" – 2:0.

Найкращим бомбардиром протистояння з боку "гірників" є Жадсон (5 голів). У киян найбільше "Шахтарю" забив Андрій Шевченко (6 голів).

Алекс Тейшейра та Даріо Срна святкують розгром суперника у Києві. / Фото: ФК Шахтар

Остання зустріч між командами завершилася розгромною перемогою "Шахтаря" у Києві – 3:0.

У минулому турі "Динамо" стало чемпіоном обігравши вдома "Ворсклу" - 1:0. "Шахтар", у свою чергу, не зміг перемогти в Одесі "Чорноморець" – 1:1.

В останніх 5 матчах у чемпіонаті "Динамо" неодмінно перемагало. "Шахтар" у своїх 5 зустрічах тричі виграв і двічі зіграв нічию. 

У чемпіонаті 2015/16 "Шахтар" забиває у середньому 3,14 голи за матч, в той час як "Динамо" 2,17. Зате кияни мають значно кращу оборону: команда Сергія Реброва пропустила лише 7 голів, в той час як "гірники" 21 м'яч.

Поразка від "Шахтаря" у Києві стала єдиною у нинішньому чемпіонаті для "Динамо". Команда Мірчі Луческу має 2 поразки, і обидва прийшлися на матчі проти "Дніпра".

Екс-гравець "Шахтаря" Алекс Тейшейра залишається найкращим бомбардиром УПЛ попри те, що пішов з команди ще взимку. На його рахунку 22 голи. Лідер "Динамо" Андрій Ярмоленко наразі є другим найкращим бомбардиром чемпіонату (13 голів) і він же є його найкращим асистентом (11 асистів). 

Ярмоленко вже традиційно буде головною надією "Динамо". / Фото: ФК Динамо Київ

"Динамо" не може виграти "Шахтар" на виїзді вже 10 поєдинків поспіль.

"Динамо" та "Шахтар" також провели два матчі на євроарені – у півфіналі в Кубку УЄФА 2008/2009. Далі з рахунком 3:2 пройшли гірники.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація