Система безпеки на Євро-2012 розпізнаватиме обличчя порушників у 3D форматі

Система безпеки на Євро-2012 розпізнаватиме обличчя порушників у 3D форматі

Система безпеки на Євро-2012 / Фото: ТСН.ua

Безпека на стадіонах під час Євро-2012 відповідатиме найвищому рівню, переконані вітчизняні експерти на ринку сучасних технологій.

На стадіонах під час чемпіонату Європи 2012 року з футболу діятимуть системи безпеки, які пройшли вдале випробування під час попереднього чемпіонату Європи в Австрії та Швейцарії.

За футбольними фанатами Євро-2012 спостерігатимуть із відеокамер і навіть із супутників. На великих моніторах – планета земля, як на долоні. Он-лайн мапа дає змогу побачити будинки, вулиці, машини і навіть людей.

"Ця мапа дозволяє оцінити ситуацію, яка кількість людей знаходитья в тій чи іншій точці, наприклад, Києва, Харкова чи Донецька", - заявляє Сергій Сацюк, президент компанії з систем безпеки.

Такі системи використовують у Європі в межах проекту "безпечне місто". Супутники та численні відеокамери допомагають правоохоронцям швидко відреагувати, приміром, на футбольних хуліганів та масовий безлад. Такі сучасні системи безпеки встановлюють і на українських стадіонах, які приймають європейську першість. Система оповіщення, нагляду, пожежна безпека – найкращі розробки лідерів ринку. А ловити футбольних хуліганів будуть не лише охоронці. "Усевидюще" цифрове око ідентифікуватиме фанатів імпортною системою на кшталт цієї вітчизняної.

Лише за однією фотографією програма створює 3D-модель обличчя і готова розпізнати вас у натовпі. Із будь-якої висоти і під будь-яким кутом. Українська система в десятки разів дешевша за американські аналоги.

Крім хуліганів, треба ловити й терористів. Допомагати готові вітчизняні науковці.

Вітчизняні експерти побоюються лише за фанзони поза стадіоном. Подейкують, тендери на обслуговування футбольних вболівальників у таких секторах виграють компанії, які не мають досвіду роботи на ринку безпеки.

Раніше віце-прем'єр-міністр – міністр інфраструктури Борис Колесніков зазначив, що підготовка до чемпіонату Європи з футболу 2012 року дала поштовх розвитку інфраструктури всієї України.

Читайте також:

Сотні львів’ян виконали танок напередодні відкриття євроарени (відео)

Шевченко став героєм соцкампанії до Євро-2012

Руслана покаже дикі танці на відкритті львівської арени Євро-2012

Томенко: Євро-2012 може перетворитися на московську Олімпіаду-1980

Браяна Адамса замінили Анастейшею на відкритті арени у Львові  

Україна і Польща підготували оперу до Євро-2012

Буковинський умілець змайстрував двометровий дерев'яний м'яч до Євро-2012

Нова система безпека на стадіонах під час Євро-2012

Нова система безпека на стадіонах під час Євро-2012

Повʼязані теми:

Наступна публікація