Скандал на відкритті Паралімпійських ігор: збірна Білорусі вийшла на стадіон з прапором Росії

Скандал на відкритті Паралімпійських ігор: збірна Білорусі вийшла на стадіон з прапором Росії

Фото: Reuters

Таким чином спортсмени висловили протест проти усунення від ігор росіян.

Паралімпійська команда Білорусі, незважаючи на заборону, винесла на стадіон "Маракана", крім свого прапора, російський триколор.

Про це повідомляє ТСН. Ранок.

Таким чином спортсмени висловили протест проти усунення від ігор росіян. Розслідувати інцидент пообіцяли у Міжнародному паралімпійському комітеті: білорусів можуть оштрафувати через протест.

На відкритті Паралімпійських ігор команда Білорусі винесла на стадіон російський триколор

На відкритті Паралімпійських ігор команда Білорусі винесла на стадіон російський триколор

Церемонія відкриття Паралімпіади відбулася напередодні у Ріо-де-Жанейро, змагання триватимуть до 18-го вересня. На цьогорічних Іграх Україну представлятиме найбільша в історії нашої країни команда зі 155-ти спортсменів, яку називають головним претендентом на перемогу.

На початку серпня комітет прийняв одностайне рішення щодо відсторонення російських паралімпійців від Ігор-2016 і позбавлення членства ПКР.

ПКР 15 серпня подав апеляцію до Спортивного арбітражного суду в Лозанні, який 23 серпня її відхилив.

Причиною відсторонення стала доповідь Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA), в якому йшлося про покриття вживання заборонених препаратів російськими спортсменами на рівні держави і ФСБ.

Збірна Росії була під загрозою дискваліфікації від Олімпійських ігор, однак Міжнародний олімпійський комітет (МОК) не усунув всю команду, а передав повноваження спортивним федераціям, які самі вирішували, кого допускати.

31 серпня Федеральний суд Швейцарії відхилив апеляцію Паралімпійського комітету Росії на рішення щодо недопущення російських спортсменів до Паралімпіади-2016.

Повʼязані теми:

Наступна публікація