Скандал у Польщі: "кадра" залишилась без орла на Євро-2012

Скандал у Польщі: "кадра" залишилась без орла на Євро-2012

Поляки презентували форму на Євро-2012 / Фото: gazeta.pl

На футболках збірної Польщі немає герба. на його місці з'явився логотип Польського футбольного союзу.

8 листопада у Вроцлаві відбулася презентація нової форми збірної Польщі, в якій "кадра" зіграє на домашньому чемпіонаті Європи 2012 року.

На біло-червоних футболках розміщені зображення логотипів Польського футбольного союзу (PZPN) і символи Євро-2012. Натомість немає гербу Польщі ("орла") і чимало польських ЗМІ вже встигли розкритикувати нове екіпірування збірної.

Дивіться: Збірна України отримала нову форму, в якій зіграє на Євро-2012

"Кожен польський футболіст  мріє грати з орлом на грудях. Інакше – це не форма – а просто футболка", - пише Przegląd Sportowy.

"Польська національна команда не буде грати на Євро-2012! На найважливішій події в історії Польщі, яка проходить на нашій землі, не буде команди нашої країни. Це буде команда Польського футбольного союзу, яка складається з поляків, французів і німців", - відзначають журналісти видання Onet.pl.

"Польща без орла", - дивується Gazeta Wyborcza. А вболівальники збірної Польщі висловили невдоволення новою формою "кадри".

"До Євро-2012 залишилося не більше семи місяців,а PZPN піднесла нам ще один скандал! І який! Замість герба на нових футболках якась мазанина", - пише Fakt.

Натомість дизайнер форми Флоран Дюмон не вважає мінусом відсутність "орла".

"Маленький герб і так вписаний в тривимірний логотип федерації. А грати за Польщу можна незалежно від того, чи є "орел" на футболці", - підкреслив Дюмон.

Воротар збірної Польщі Войцех Щесни зауважив, що відсутність "орла" не вплине на бойовий дух футболістів.

Нагадаємо, що 8 листопада у Києві презентували нову форму для збірної України, розроблену також в патріотичних кольорах. Наша форма виконана в стилі етно - на грудях українських футболістів вибиті герби і дубові листки, які, за давніми народними звичаями, захищали українських козаків.

Читайте також:

Україна отримала унікальну Книгу побажань на Євро-2012

Воронін: зустріч Україна - Росія стане матчем століття

Українки масово стають футбольними вболівальницями

Український клуб купить бразильського футболіста за 40 мільйонів євро

Повʼязані теми:

Наступна публікація