Скандальний матч "Іллічівець" - "Гірник-Спорт": що сказали тренери

Скандальний матч "Іллічівець" - "Гірник-Спорт": що сказали тренери

Фото: ФК Гірник-Спорт

Керманичи відстоюють свої команди і готові до співпраці з ФФУ.

Головні тренери скандального матчу Першої ліги "Іллічівець" - "Гірник-Спорт" (3:1) Олександр Севідов і Ігор Жабченко прокоментували ситуацію з підозрою у договірному характері поєдинку.

Жабченко запевняє, що до нього не могли звертатися з подібними пропозиціями, тому що всі знають - він такими речами не займається.

"Для мене ім'я означає дорожче, ніж ці п'ять копійок, які могли заробити", - наголосив тренер.

"Я вже розмовляв з головою Комітету з етики та чесної гри Ігорем Кочетовим, я йому все відверто розповів. Не збираюся, щоб моє ім'я фігурувало в незрозумілих іграх. Ми цього не заслужили, ми в такі ігри не граємо. Всі знають, що до мене з такими питаннями не варто звертатися.

А те, що коїться у нашому футболі - це свавілля! Якщо такі речі не припиняти, не виривати з коренем, то так і буде продовжуватися. Може, є і хороші футболісти, але в душі вони негідники, які за дві копійки можуть просто себе злити, здати. Якщо не покарати, то і далі будуть займатися такими непристойними речами", - заявив Жабченко.

Севідов зазначив, що клуб готовий всебічно допомагати слідству і розглядам щодо матчу.

"Можливо, просто хтось не дуже хоче бачити клуб з Донбасу в Прем'єр-лізі? Зараз багато розмов на цю тему навколо "Іллічівця", - сказав тренер.

Каже, що за діями своєї команди і голами у ворота суперника питань у нього немає.

"У мене немає підстав не вірити або не довіряти підопічним, або влаштовувати в колективі з цього приводу "розбірки". Хоча повз такої теми пройти теж було б нерозумно. Тому ми, звичайно, звернемо увагу на такі новини навколо цього матчу.

Не принципово, скільки "заряджали" ставки на цю гру: 150, 250 тисяч доларів або 150 доларів. Якщо матч відбувся без спортивного інтересу, це вже злочин", - Севідов зазначив.

"Тільки мені хотілося б запитати. Чому, якщо ще до матчу хтось з ФФУ знав про підозрілі рухи навколо цього матчу, промовчав? Чому не подзвонили головним тренерам, керівництву клубів та не попередили про те, що, можливо, буде матч з прогнозованим результатом? Мені це незрозуміло.

Виходить, хтось знав і промовчав. Тоді він теж є співучасником? Звичайно, ім'я клубу  зачепили, і ми будемо його відстоювати", - підсумував Севідов.

Зазначимо, що на цей матч була поставлена найбільша ставка в українському чемпіонаті у 2016 році.

Повʼязані теми:

Наступна публікація