Спортивні злети та падіння: як Україна прославлялася та ганьбилася в 2016 році

Спортивні злети та падіння: як Україна прославлялася та ганьбилася в 2016 році

Фото: ТСН.ua

ТСН Проспорт згадує, якими запам'яталися для нас ці 12 місяців.

До завершення підходить 2016 спортивний рік, який приніс Україні чимало емоцій та вражень.

Вашій увазі найгучніші досягнення і провали українських спортсменів в році, що минає.

ДОСЯГНЕННЯ

Збірна України з пляжного футболу

28 серпня - день, коли українські пляжники підкорили Європу.

У вирішальному поєдинку Euro Beach Soccer League 2016 "синьо-жовті" розправилися з чемпіонами світу - португальцями (2:1). А в півфіналі здолали грізну Іспанію.

Приємною фінальна перемога стала і через характер, який показали українці, адже вже на 8-й хвилині вони пропустили гол в свої ворота від Джордана Сантоса. На 25-й хвилині Олег Зборовський бісіклетою зрівняв рахунок, а через хвилину крапку в матчі поставив Дмитро Ведмідь.

Паралімпійська збірна України

Цій команді потрібно аплодувати тільки стоячи. До Бразилії від нашої країни вирушили 165 спортсменів, а додому вони привезли 117 медалей.

До України вони повернулися з 41 "золотом", 37 "срібними" нагородами і 39 "бронзовими", а також 3 загальнокомандним місцем.

Таким чином наші спортсмени перевершили свої досягнення минулих Ігор. У Лондоні українська команда виграла 84 нагороди.

Паралімпійська збірна повертається в Україну зі 117 медалями

Паралімпійська збірна повертається в Україну зі 117 медалями

Олександр Усик

2016 року Україна отримала нового чемпіона світу з боксу. 18 вересня до еліти увірвався Олександр Усик, який, несподівано для західного глядача і очікувано для українців, переміг поляка Кшиштофа Гловацьки в Гданську.

Таким чином Усик став чемпіоном за версією WBO в першій важкій вазі, а незабаром зумів захистити свій титул.

18 грудня Українець нокаутував представника ПАР Тобісо Мчуну, домігшись 11 перемоги на профірингу (10 - достроково).

Здається, що число 18 є щасливим для Усика. Команда боксера, напевно, теж це помітила і запланувала наступний його бій на 18 березня 2017 року. Сам боксер після завоювання титулу чемпіона заявив, що 2018 року має намір зробити кардинальний крок - перейти в надважку вагу.

ПРОВАЛИ

Збірна України з футболу

"Ганьба! Ганьба!" - вигукували українські вболівальники і, давайте будемо чесними, вони мали рацію.

Збірна України з футболу провалила Євро-2016, на яке так тріумфально вийшла після перемоги над Словенією в плей-оф відбору.

Вже у Франції нашій команді потрібно було битися з Німеччиною, Польщею та Північною Ірландією. Щодо останньої, до речі, перед стартом чемпіонату було багато розмов. Українці були впевнені, що саме в протистоянні з цією командою ми зможемо набрати очки. Однак, все вийшло навпаки.

"Синьо-жовті" програли всі свої матчі і з опущеними головами першими з учасників залишили Євро-2016.

Уболівальники проігнорували повернення збірної України з Євро-2016

Уболівальники проігнорували повернення збірної України з Євро-2016

Віктор Постол

Після завершення футбольної першості Україну не зміг порадувати і її новоспечений чемпіон світу з боксу за версією WBC в першій напівсередній вазі Віктор Постол.

У ніч проти 24 липня українець в Лас-Вегасі зійшовся в ринзі з американцем Теренсом Кроуфордом.

Під час поєдинку Віктор двічі опинився в нокдауні, а за підсумковими картками суддів переміг суперник, який об'єднав чемпіонські пояси WBO і WBC.

Олімпійська збірна України

Останній місяць літа також не приніс українцям позитивних емоцій. Грандіозне змагання на ім'я Олімпіада-2016 завершилося справжнім провалом для нашої країни.

У Бразилії "синьо-жовті" вирушили в рекордній для себе кількості - 206 спортсменів. При цьому їм вдалося домогтися іншого рекорду - завоювати найменшу кількість медалей за всю історію України.

На п'єдестал пошани представники нашої країни піднялися всього 11 разів (2 "золота", 5 "срібл" і 4 "бронзи"). Зазначимо, що попередня невдала поїздка олімпійської збірної була до Лондона 2012 року, коли вдалося завоювати 20 нагород.

Антирекорд українців: чому з Олімпіади в Ріо спортсмени привезли так мало медалей

Антирекорд українців: чому з Олімпіади в Ріо спортсмени привезли так мало медалей

Володимир Кличко

Легендарний український боксер Володимир Кличко провів весь 2016 рік поза рингом. Сам того не бажаючи, він не зумів провести бій-реванш проти британця Тайсона Ф'юрі, який відібрав у нього чемпіонські пояси наприкінці минулого року.

Суперник викручувався, придумував відмовки, і при цьому не втомлювався словесно принижувати українця. Як виявилося, Ф'юрі був сильний тільки на словах.

Влітку британець попався на вживанні кокаїну, що спричинило за собою його дискваліфікацію і позбавлення всіх поясів. Також на "бан" спортсмена вплинули його регулярні відмови від реваншу з Кличком.

Фото: Reuters

Наприкінці вересня стало відомо, що Володимир розпочав переговори з чемпіоном світу за версією IBF Ентоні Джошуа, а вже в грудні боксери домовилися про поєдинок. Він відбудеться 29 квітня 2017 Лондоні, коли українцеві виповниться 41 рік.

Фото: Reuters

Повʼязані теми:

Наступна публікація