Спустити зарплату за кілька хвилин. Скільки коштують сувеніри та вхідні квитки в олімпійському Ріо

Спустити зарплату за кілька хвилин. Скільки коштують сувеніри та вхідні квитки в олімпійському Ріо

Фото: Reuters

Олімпійські ігри не по кишені абсолютній більшості бразильців.

Економічна криза в Бразилії ніяк не вплинула на рівень цін для гостой Ігор. Вартість квитків на Олімпіаду та сувенірів захмарна, якщо порівняти із зарплатами бразильців, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Кілька подарунків на пам'ять – і покупець витрачає середню зарплату жителя Ріо-де-Жанейро. Кусаються ціни, і якщо перекладати їх на українські гроші. Так, сувенірні ручки коштуватимуть по 300 гривень, кептарики можуть бути і по 500, а за найдешевшу іграшку-талісман потрібно віддати 800 гривень. Але найбільш вражаючими є ціни на вхідні квитки.

Свято для заможних: журналісти ТСН з'ясували, скільки коштують для жителів Ріо Олімпійські ігри

Свято для заможних: журналісти ТСН з'ясували, скільки коштують для жителів Ріо Олімпійські ігри

Колишній бортпровідник Алешандро, який втратив роботу і змушений тепер підробляти таксистом, напередодні відвідав олімпійські змагання з плавання. Квиток йому дістався від родича, який працює в готелі, а тому – від заможного постояльця, який передумав іти на змагання. Вартість вхідного документа 900 реалів – тобто 7200 гривень. "Звичайні люди працюють у нас, в місяць зароблять 900-1000 реалів. Як я можу витратити 900 реалів, тільки щоби побачити змагання?", - каже Алешандро.

Заможні ж бразильці на Олімпіаду приїздять із усієї країни. "Ми заплатили за три квитки близько тисячі реалів на сім'ю", - каже Фернанда з півдня Бразилії. А родина Рози із Сан-Пауло придбавала квитки на баскетбольний матч за 11 тисяч гривень. Високі ціни на квитки і сувенірку убезпечують відвідувачів олімпійських об'єктів від контакту із зовсім іншою частиною Бразилії – злиденними жителями фавел. Кілька кордонів оточення поліції та військових, які ні на крок не підпускають таких містян до арен – і свято у розпалі. Хоча мало-хто з його учасників думає про те, що насправді знаходиться у своєрідному олімпійському гетто.

Кореспондент ТСН Ярослава Шумик

Повʼязані теми:

Наступна публікація