Срна: "Шахтар" в боргу перед своїми вболівальниками і в середу порадує їх

Срна: "Шахтар" в боргу перед своїми вболівальниками і в середу порадує їх

Даріо Срна / Фото: shakhtar.com

Капітан "гірників" Даріо Срна пообіцяв зламати опір фортуни в грі з "Зенітом".

Захисник донецького "Шахтаря" Даріо Срна назвав доленосним матч із пітерським "Зенітом" у рамках 3-го туру групового етапу Ліги чемпіонів. На думку капітана "гірників", донеччани просто зобов'язані перемагати.

ШАХТАР - ЗЕНІТ. Пряма відеотрансляція

- Зустріч з чемпіоном Росії на "Донбас Арені" можна вважати доленосною для "Шахтаря"?
- Думаю, так. Втрати, які "Шахтар" зазнав у двох перших турах, виявилися настільки серйозними, що тепер ми зобов'язані думати тільки про перемогу над "Зенітом". Будь-який інший результат мінімізує наші шанси на вихід в плей-офф.

- З чим пов'язані згадані вами втрати?
- У Порту - з необ'єктивним суддівством. Якби арбітр зарахував другий гол, забитий Едуарду за рахунку 1:0 на нашу користь, гра пішла б за зовсім іншим руслом. Плюс два сумнівних вилучення, змусили "Шахтар" закінчувати зустріч удев'ятьох. Що стосується домашньої нічиєї з АПОЕЛем, то тут ми зіткнулися з відчайдушним опором не тільки суперників, а й фортуни.

- Про недооцінку кіпрського клубу, що став сенсаційним лідером групи, говорити не можна?
- Ні в якому разі. По-перше, перед очима вже був сумний досвід "Зеніту", який повернувся з Кіпру з порожніми руками. По-друге, співвідношення ударів на "Донбас Арені" - 26 на три на користь "Шахтаря" - свідчило про наше серйозне налаштування матч. Але, на жаль ... Тепер нам нічого іншого не залишається, як зламати опір фортуни в грі з "Зенітом".

- Два тури групового етапу змінили ваші уявлення про суперників?
- Анітрохи. Я відразу після жеребкування сказав, що наша група - одна з найбільш складних і непередбачуваних. Три володаря Кубка УЄФА "в одному флаконі" - апріорі гримуча суміш. Плюс вкрай незручна команда з Кіпру.

- Що знаєте про "Зеніт"?
- Це найуспішніший російський клуб останнього десятиліття - Кубок УЄФА та Суперкубок Європи говорять самі за себе. Завдяки телебаченню на Україну легко стежити за чемпіонатом Росії. По-моєму, весь Донецьк симпатизував "Зеніту", коли там грав Толя Тимощук. Але часи змінюються, і тепер ми непримиренні суперники. У пітерської команди дуже сильний тренер, якого ми пам'ятаємо по матчах "Шахтаря" з "Ромою" в Лізі чемпіонів п'ять років тому. Судячи з усього, "Зеніт" веде зважену селекційну політику і відрізняється високою стабільністю складу. Є футболісти, яких добре знають у Європі, багато хто виступає за свої національні збірні.

- З кимось із них знайомі особисто?
- З нападаючим збірної Сербії Лазовіч. Футболісти з Югославії, яка розпалася, як правило, контактують один з одним, в якій би країні вони не грали.

- Ваш колишній співвітчизник прекрасно розуміє, як непросто доведеться "Зеніту" на "Донбас Арені". Особливо якщо врахувати, що безвиграшна серія "Шахтаря" в Лізі чемпіонів, вважаючи минулорічний турнір, становить вже чотири матчі.
- Так, ми в боргу перед своїми вболівальниками і в середу зробимо все можливе, щоб їх нарешті порадувати. До слова, "Шахтар" програвав у Лізі чемпіонів на "Донбас Арені" тільки "Барселоні".

Читайте також:

"Зеніт" розповів вболівальникам, як у Донецьку п’ють горілку

"Шахтар" вважає себе командою європейської еліти

Битву між "Шахтарем" та "Зенітом" судитимуть бельгійці

Мєдвєдєв з Януковичем подивляться футбольну битву на "Донбас-Арені"

Повʼязані теми:

Наступна публікація