Стало відомо, де і коли в Росії влаштують власну "Паралімпіаду"

Стало відомо, де і коли в Росії влаштують власну "Паралімпіаду"

Фото: facebook.com/RussianParalympicCommittee/

Турнір пройде на спортивних майданчиках у Підмосков'ї.

Турнір для відсторонених від Ігор 2016 російських паралімпійців відбудеться на спортивних об'єктах Підмосков'я 7 вересня.

Про це "ТАСС" повідомив президент Паралімпійського комітету Росії (ПКР) Володимир Лукін.

"Турнір пройде 7 вересня на центральних спортивних майданчиках Підмосков'я: базах "Озеро Кругле", "Новогорск", інших центрах підготовки", - сказав Лукін.

Нагадаємо, Міжнародний паралімпійський комітет відсторонив збірну Росії від участі в Паралімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро. У відповідь на це президент РФ Володимир Путін заявив, що в Росії будуть організовані спеціальні змагання для паралімпійців, на яких вони зможуть показати свою майстерність, а призові на них будуть ідентичні олімпійським.

Раніше телеканал в США показав скандальний фільм про вживання допінгу російськими спортсменами під час Олімпіади-2014, яка проводилася в Сочі. Відповідну інформацію щодо вживання допінгу спортсменами в РФ надав екс-співробітник Російського антидопінгового агентства (РУСАДА) Віталій Степанов.

Зокрема, він заявив, що всі позитивні допінг-проби просто зникали. У цьому Степанов звинувачує главу лабораторії антидопінгового агенства Григорія Радченкова, якого пізніше звільнили і надали притулок у США. Покривали позитивні допінг-проби також і співробітники ФСБ.

18 липня WADA опублікувало доповідь, в якій ідеться про те, що влада Росії систематично покривала вживання допінгу своїми спортсменами під час Олімпіади в Сочі 2014 року. Також в заміні проб російських спортсменів на "чисті" брали участь співробітники ФСБ.

Паралімпійські ігри пройдуть в Ріо-де-Жанейро з 7 по 18 вересня.

Паралімпійська збірна Росії не братиме участь у зимовій Олімпіаді-2018 у Південній Кореї

Паралімпійська збірна Росії не братиме участь у зимовій Олімпіаді-2018 у Південній Кореї

Повʼязані теми:

Наступна публікація