Степаненко поставив крапку в скандалі з Ярмоленком: я поважаю "Динамо"

Степаненко поставив крапку в скандалі з Ярмоленком: я поважаю "Динамо"

Степаненко поставив крапку в скандалі з Ярмоленком: я поважаю "Динамо"

Фото: ФК Шахтар

"Гірник" пояснив, що нікого не збирався провокувати.

Півзахисник "Шахтаря" Тарас Степаненко розповів про скандал у матчі з "Динамо".

Після третього голу "гірників" Степаненко побіг до сектора ультрас динамівців і показав емблему свого клубу, цілуючи її.

За це футболісти "Динамо" нагородили суперника ударами, а Андрій Ярмоленко збив з ніг. Потім зав'язалася бійка.

"Ще раз хочу поставити жирну крапку, тому що не хочу про це говорити. Зараз багато говорять, що це була спланована провокація. Як ви думаєте, я сиджу перед грою і думаю, як мені спровокувати або, не дай Бог, принизити клуб вбо вболівальників "Динамо", який я дуже сильно поважаю?", - сказав Степаненко, якого цитує "Обозреватель".

Чому трапився конфлікт між футболістами Шахтаря і Динамо

Чому трапився конфлікт між футболістами Шахтаря і Динамо

Також футболіст пояснив свої дії біля сектора ультрас "Динамо".

"Вказуючи на емблему я хотів показати, що гордий за клуб і люблю його. Якщо б це сталося на нашій половині поля, то я б нашим уболівальникам показав цю емблему. Подивіться матч з "Севільєю". Коли я забив, то точно так само показав. Коли грали зі збірною України в Одесі на стадіоні "Чорноморець", то був такий же знак з мого боку.

Чи були злі наміри? Ні в якому разі. Тим більше, я не хотів когось спровокувати або принизити. Ні клуб, ні вболівальників - вони-то на результат взагалі ніяк не впливають. Якщо б я хотів когось спровокувати, то робив би це на полі - бив нишком або обзивав. От і все. Мене неправильно зрозуміли.

Я взагалі не можу зрозуміти, як показуючи на емблему "Шахтаря", при цьому не роблячи ніяких знаків руками або губами - це все можна подивитися - можна принизити гідність того чи іншого клубу. Тим більше, що ми грали вдома. Тому хотілося б у цьому питанні поставити крапку", - наголосив "гірник".

Шахтар - Динамо: що думають гравці про бійку на Арені Львів

Шахтар - Динамо: що думають гравці про бійку на Арені Львів

Він додав, що готовий був вибачитися, але не уявляє собі за що, і не розуміє, що саме викликало таку бурю емоцій.

"Так вийшло, що ми забили третій гол з боку київських ультрас. Ще раз повторюся: я показав емблему через гордість до свого клубу, а не щоб принизити іншу команду. Я ніколи цим не займався і з великою повагою ставлюся і до футбольного клубу "Динамо", і до його вболівальників. А з цього роздули незрозумілу війну, яка мені незрозуміла", - каже Тарас.

Степаненко додав, що йому неприємно читати про те, що це була підготовлена провокація.

"Хлопці, ну я ж не ідіот. Я футболіст, а не сценарист або телеведучий. Мені нема чого робити? Думаєте, я сиджу в номері на Великдень і планую, як би мені спровокувати скандал, від якого ще й піддам ризику свою сім'ю, тому що живу в Києві. Треба ж думати головою", - здивувався футболіст.

Повʼязані теми:

Наступна публікація