Болгарський футболіст, який переміг рак, може повернутися до складу "Астон Вілли"

Болгарський футболіст, який переміг рак, може повернутися до складу "Астон Вілли"

Петров у матчі за "Астон Віллу" у 2013 році. / Фото: independent.co.uk

Стіліян Петров планує грати на високому рівні вже з наступного сезону.

Екс-капітан збірної Болгарії Стіліян Петров заявив, що збирається поновити кар'єру футболіста на найвищому рівні після 4-річної і наразі успішної боротьби з раком (гострим лейкозом).

"Я повідомив керівництво "Астон Вілли", що готовий розпочати підготовку до сезону з ними. Я старанно працював протягом півтора року і пройшов важкий шлях. Я почав з повільних пробіжок, потім грав у футбол п'ять на п'ять, потім одинадцять на одинадцять на півполя, потім – в аматорській лізі. Останні чотири місяці я тренувався з молодіжною командою "Астон Вілли". Ми зробили кілька тестів за останні два тижні, і моя форма далека від тієї, коли треба завершувати кар'єру. Я в захваті, але розумію, що все буде проти мене.

Люди ставлять мені багато питань, сумніваються в правильності мого рішення. Я не з тих гравців, які дуже багато бігають. Я буду грати на позиції, на якій треба рухатися в районі п'яти-десяти метрів. Я щасливий від того, як далеко я зайшов. Я хочу, щоб люди бачили, що після лікування раку є життя і ти можеш встати на ноги.

Якщо у мене нічого не вийде, я принаймні спробував. Я постійно про це думаю. Я дуже старанно працював, щоб стати футболістом, і хвороба у мене це відняла. Я отримав новий шанс знову це віднайти. Мені 36, але люди грають і до 38, 39, і навіть 40 років", - розповів 36-річний хавбек англійській пресі.

Зазначимо, що Петров виступав за "Астон Віллу" з 2006 до 2013 рік. Бірмінгемці наразі посідають останню сходинку АПЛ і наступний сезон проведуть у Чемпіоншипі.

Нагадаємо, 24 березня від раку легенів помер легендарний футболіст Йохан Кройф.

Повʼязані теми:

Наступна публікація