СуперШева приніс Україні першу перемогу на Євро-2012

Збірна України дебютувала на чемпіонатах Європи перемогою над шведами.

Збірна України починає свій шлях у фінальній стадії Євро-2012 з красивої перемоги над збірною Швеції. Матч на НСК "Олімпійський" завершився з рахунком 2:1.

Половина першого тайму пройшла без будь-яких натяків на можливі гольові моменти. Перша справжня небезпека з'явилася біля воріт шведів. На 23-й хвилині Шевченко вийшов на побачення з Ісакссоном, але пробив неточно (міг віддати гольовий пас на Коноплянку).

УКРАЇНА - ШВЕЦІЯ - 2:1. СТАТИСТИКА МАТЧУ

Шведи ж могли відкрити рахунок на 39-й хвилині, але удар Ібрагімовича головою прийшовся у стійку.

Проте Златан реабілітувався на початку другого тайму. На 52-й хвилині Ларссон з правого флангу перевів м'яч наліво на Челльстрема, а той віддав у центр на Златана. І форвард, природно, не промазав. Зазначу, що в момент атаки і взяття воріт на газоні лежав Селін.

Проте за три хвилини легендарний Шева зрівняв рахунок. Ярмоленко справа навісив в центр і Шевченко в нереальному стрибку випередив Меллберга і головою вразив ворота шведів.

ХРОНОЛОГІЮ МАТЧУ ЧИТАЙТЕ ТУТ

А на 62-й хвилині Шевченко оформив дубль. Тепер вже Коноплянка з кутового навісив на ближню стійку, а Шева відірвався від Ібрагімовича і забив головою у ближній кут! Просто красень!

Сім хвилин потому Ельм видав непоганий прохід, але П'ятов вчасно вийшов з воріт.

На останніх хвилинах українська оборона здала позиції, подарувавши шведам два відмінні моменти. Спочатку Ельмандер вийшов на забійну позицію, але не зміг переграти П'ятова, пробивши вище воріт. Трохи пізніше Мелльберг невдало перекинув м'яч через нашого воротаря.

Наші хлопці таки зуміли встояти і утримати переможний рахунок! З чим вітаємо всю Україну!

Отже, наша збірна очолила квартет D. А наступний матч українці проведуть проти французів 15 червня.

Повʼязані теми:

Наступна публікація