Суркіс анонсував нове "Динамо" навесні: треба позбутися від баласту

Суркіс анонсував нове "Динамо" навесні: треба позбутися від баласту

Фото: ФК Динамо Київ

Бос клубу довіряє тренеру і хоче розлучитися з деякими гравцями.

Президент київського "Динамо" Ігор Суркіс дав інтерв'ю програмі "Профутбол" на каналі 2+2.

ПРО СИТУАЦІЮ В КОМАНДІ

Виходить Оріховський на заміну, грає Циганков. Хлопцям потрібно дати час і не смикати їх. Природно результат ніхто не знімав з команди, але для того, щоб була команда, а не від випадку до випадку ми раділи перемогам, для цього треба робити не просто перебудову, а спочатку закласти фундамент. Вважайте, що ми його зараз і закладаємо.

Не кожному в 20 років вдається потрапити в основну команду збірної країни. І якщо 19-річний Циганков, 21-річний Бесєдін потрапляють, то це говорить про те, що у нас є перспектива. Просто так в національну команду не потрапиш.

Вважаю, що ми на правильному шляху. Але найголовніше, щоб усі, хто залишиться в команді, розуміли, що розмови про те, що є мотивація, немає мотивації, я не дуже сприймаю.

Я не можу зрозуміти, що це означає. Природно, всі хочуть грати у європейських чемпіонатах. Але для цього треба демонструвати свої найкращі якості у цьому чемпіонаті. Для того, щоб скаути на них звернули увагу.

А якщо просто говорити я не хочу тут грати, то ти не потрапляєш навіть до 18-ки. Ось така доля цих футболістів.

У клубі, в якому все виплачується вчасно: і премії, і зарплати, і ніхто не постраждав від того, що фінансова криза.

ПРО ЛІГУ ЧЕМПІОНІВ І НОВУ КОМАНДУ

Якщо говорити тільки про Лігу чемпіонів, я як президент, головний тренер і команда розраховували на те, що ми вдало виступимо. Але вийшло так, як вийшло. У нас ще є два матчі, ми повинні гідно їх закінчити. І я думаю вже навесні постати іншою командою - треба позбутися від баласту.

Від людей, які на сьогоднішній день отримують зарплату, і більш старшого віку. Не буду називати прізвища. Вони є. Багато чи ні, але вони є. В кінці сезону ми сядемо і розберемося. Мені здається, краще ті гроші, які ми витрачаємо на їхні великі зарплати, ми краще витратимо на розвиток нашої дитячо-юнацької школи або придбання якихось футболістів, які нам будуть необхідні.

ПРО ТЕОДОРЧИКА

Дивлячись, як грає Теодорчик, дуже шкодую, що ми його відпустили. Але я не знаю, якщо б він був у команді, був би йому наданий шанс, був би він такий мотивований, як коли перейшов в "Андерлехт". Ці запитання, напевно, треба поставити головному тренеру. Я ні Теодорчика, ні Беланду не відпускав без рекомендацій головного тренера. Ми шукали їм клуби. Ми ж не продали Теодорчика, а віддали в оренду. У терміновому порядку, можна сказати.

Того ж Кравця, який приїжджає і забиває за збірну. Якщо був би зараз Теодорчик і Кравець у нас, з'явився Бесєдін. Дай Бог, щоб він заграв. Вважаю, що він дуже сильний нападник.

Говорити, правильно ми вчинили, чи ні, мені складно. Тільки час розсудить. Так, дивлячись на те, як забиває Теодорчик, природно, такий нападник нам би допоміг. Але це було рішення головного тренера.

ПРО РЕБРОВА

Я Реброва не знімав. Я сказав на початку сезону, що Реброву наданий повний карт-бланш працювати з цією командою, якщо не вийде – будувати нову.

Я йому, як і раніше, довіряю, сподіваюся, ми ще довго будемо працювати. Я його знаю, як людину відповідальну, яка переживає душею і серцем за результат. Що мені в ньому імпонує. І він великий професіонал. Кожну перемогу або поразку він сприймає через себе.

Тому я йому повністю довіряю. Так, може десь йому не вистачило досвіду.

ПРО ТРАНСФЕРИ

Говорити про те, що будуть гучні трансфери я не можу. Не тому що, як багато пишуть, що в "Динамо" закінчилися гроші... Ми ж отримали 18 мільйонів за Драговича... І знаючи мене, як я люблю футбол, повірте, якби я міг купити одного або двох футболістів, я б купив. Але якщо б вони хотіли йти в "Динамо".

Ті футболісти, які хочуть йти, вони нижче рівнем тих, що у нас є. Для людей, які хоч трохи розбираються у футболі, по-моєму, я все розклав по поличках.

ПРО П'ЯНКУ ВІДИ

Він щойно до мене підійшов і сказав "я хочу персонально вибачитися". Кажу: ти знаєш, мені твої вибачення персональні не потрібні. Мені головне, щоб тебе пробачила команда, і ти своєю грою довів, що це була випадковість. За ним ніколи цього не було.

Я-то знаю все зсередини. У нього була така ситуація невизначена сімейна. Я поширюватися не буду. З усіма буває. І зі мною було, що міг десь порушити.

Потрапив не в той час, у непотрібне місце, коли це було зафіксовано. Дуже коректно поводився, сплатив штраф, і я думаю, що інцидент вичерпано. Я вам більше скажу - я навіть не буду штрафувати цього хлопця. Я його добре знаю, і знаю, що у нього сталося. Інцидент вичерпано, немає жодних до нього проблем

Президент Динамо: Треба звільнитися від баласту й навесні постати новою командою

Президент Динамо: Треба звільнитися від баласту й навесні постати новою командою

Повʼязані теми:

Наступна публікація