Суркіс: Гвардіола і Моурінью теж програють і працюють далі

Суркіс: Гвардіола і Моурінью теж програють і працюють далі

Ігор Суркіс / Фото: fcdynamo.kiev.ua

Ігор Суркіс заявив, що не збирається звільняти Юрія Сьоміна після поразки від "Бешикташу".

Президент київського "Динамо" Ігор Суркіс заявив, що не збирається звільняти Юрія Сьоміна після поразки від "Бешикташу" у матчі четвертого туру Ліги Європи.

- Якщо я після кожної поразки буду міняти тренера, то ніколи не буде перемог. Підстав для відставки Сьоміна немає. Не хотів би посилатися на причини поразки в Стамбулі, але вони, на жаль, є. Вибув Михалик. Шовковський грав на уколах, хоча команду не підвів. Вранці в день гри з "Бешикташем" з ангіною зліг Гусєв. Це все змінює тактичний план на гру.

Так, може, ми грали обережно. Може, не проявили прагнення саме до перемоги, не заслуговували її. Але в нічию, вважаю, ми цілком могли зіграти. Однак коли граєш на нічию, звичайно, і програєш.

Я не роблю трагедії. Треба розібратися і готуватися до "Металіста". Не знаю, чи відновиться Гусєв, але лікарі роблять все можливе, тому що команда з Олегом і без нього - дві великі різниці.

Що стосується єврокубків ... Луческу сказав: "У "Шахтаря" залишаються шанси". Так само і у нас. Будемо прагнути виграти матчі. У "Шахтаря" були відсутні три провідні гравці, і у нас така ж ситуація. Що б ми не говорили, рівноцінну заміну багатьом гравцям знайти дуже складно.

- Вірите, що Сьомін свій максимум в "Динамо" ще не показав?
- Навіть не хочу замислюватися з цього приводу. Немає тренерів, які не програють. І Гвардіола програє, і Моурінью. Ну так що? Минулий сезон "Реала", вважаю, провалив. Вони не зайняли перше місце в чемпіонаті, вилетіли з Ліги чемпіонів. Але ж ніхто не ставив під сумнів кваліфікацію Моурінью. Я Сьоміну повністю довіряю. І він буде працювати. Я розумію, що бувають як спади, так і підйоми.

- Багато хто сприйняв Михайличенка, призначеного спортивним директором "Динамо", як готового замінити Сьоміна, якщо той піде...
- Я так далеко не дивлюся. І навіть не думав про це. Ще раз хочу повторити: ініціатива призначення Михайличенка виходила від Сьоміна. Був запропонований цілий ряд кандидатур на цю вакансію, яку він просив заповнити. І кандидатура Михайличенка йому здалася оптимальною. Михайличенко - порядна людина. І Сьомін не настільки дурний, щоб під себе рити яму...

Команда йде на першому місці. Найближчим часом нам потрібно відновити хворих і дочекатися повернення в лад заслужено дискваліфікованих лідерів команди (Мілевського і Ярмоленка), які підвели її в найбільш відповідальний момент. Але якщо вони її підвели, то вони лідери - тільки на словах. А не на ділі. Я їм це вже в очі сказав. І можу вам повторити. Ця психологічна складова не могла не позначитися на їх грі з "Бешикташем".

Ось тут є питання. До речі, не до Сьоміна, не до Михайличенка, і навіть не до мене. А до всього тренерського штабу, тому що з Сьоміним працюють ще п'ятеро людей. Ось вони повинні допомагати Сьоміну приводити команду до потрібного психологічному стану. А якщо ви натякаєте, що, мовляв, піде Сьомін і хто його замінить... Там чергу, напевно, стоїть і думає: "Це буду я". Але цього не буде. У Сьоміна контракт ще на 2,5 роки.

Читайте також:

Анонс суперматчу "Металіст" - "Динамо"

Сабо назвав поведінку футболістів "Динамо" неподобством

Маркевич засмучений, що "Динамо" і "Ворскла" не набрали очки

Шовковський: "Динамо" грало без самовіддачі та фанатизму

Мілевський визнав свою вину у поразці "Динамо"

Нінкович списав поразку "Динамо" на невезіння

Повʼязані теми:

Наступна публікація