Талісманом "Металіста" обрано тхора

Талісманом "Металіста" обрано тхора

Живі талісмани "Металіста" / Фото: wikimedia.org

Тхір-талісман буде вболівати за "Металіст" на всіх домашніх матчах харків'ян.

Вболівальники харківського "Металіста" обрали талісман для своєї рідної команди. Ним стала тварина, яка приносить удачу - тхір.

"Нашу команду та вболівальників давно називають тхорами. Спочатку це сприймалося негативно, але тхір - не найприкріша тварина, досить таки грайлива, до того ж це хижак. Зараз вже така назва сприймається нормально. Тому я запропонував на форумі уболівальників вибрати для команди живий символ", - розповів організатор акції Андрій.

На заклик відгукнулися сотні вболівальників і самі футболісти. Тож за кілька місяців на квартиру для звірка вдалося зібрати близько 30 000 грн.

У вихідні в зоопарку вже залили фундамент для майбутнього будиночка, де оселиться живий оберіг клубу.

"Обов'язково виберемо красивого гарного хлопчика", - каже директор зоопарку Олексій Григор'єв.

Цікаво, що тхір-талісман буде вболівати за команду на всіх домашніх матчах.

"Кожен футбольний матч будемо брати талісман на гру. Якщо гра буде закінчуватися пізно, то у нашого талісмана буде і друге житло - на території клубу, там він буде ночувати в клітці, а вранці його доставлять назад в зоопарк", - додав Андрій.

За звіром доглядатимуть фахівці зоопарку, а вболівальники знайдуть людей, які будуть відповідати за його транспортування на ігри. Зараз фани вибирають ім'я талісману і планують пошити йому жовто-синю форму.

"Ми вже знаємо новину про те, що у нас з'явиться тхір, це добре - додаткова підтримка не завадить", - каже півзахисник харків'ян Едмар.

Відзначимо, що для тхора і його подруги планують побудувати 3-кімнатний вольєр у жовто-синіх кольорах: два літніх приміщення і одне зимове.

"Усередині зробимо діораму стадіону з футболістами. Встановимо м'яч на постаменті", - розповів Андрій.

Читайте також:

"Металіст" обіграв "Чорноморець" у Харкові (відео)

"Металіст" впевнено переміг ЦСКА у Москві

Найвродливіші вболівальниці "Металіста" зіграли у футбол (відео)

"Металіст" зіграв у бойову нічию з голландцями у Лізі Європи

Повʼязані теми:

Наступна публікація