Тренер збірної Австрії: перемогти Україні допомогли вболівальники

Тренер збірної Австрії: перемогти Україні допомогли вболівальники

Марсель Коллер / Фото: dynamo.kiev.ua

Прес-конференція Марселя Коллера після матчу Україна – Австрія.

Головний тренер збірної Австрії Марсель Коллер прокоментував гру зі збірною України у товариському матчі на "Арені Львів", наголосивши, що поразка з рахунком 1:2 це "досить нормальний результат" .

- Ми побачили хорошу гру у виконанні збірної Австрії на початку матчу, але потім ця перевага нашої команди було розгублена, і в підсумку Україні вдалося вирвати перемогу. Загалом, ми зіграли досить сильно (особливо в середині поля), але не використали свої можливості і деякі задумки на цей матч. Нам потрібно покращувати як гру в обороні, так і гру в атаці.

- Чи можна цей матч оцінити для збірної Австрії з позитивної точки зору?
- Так, я позитивно оцінив би нашу гру в цьому поєдинку. Але у нас попереду великий шлях, багато над чим треба працювати. Ми побачили, що наші гравці можуть показати досить високий рівень футболу, так що у нас є можливості для подальшого прогресу.

- Чи очікували ви, виходячи з того, як проходила кінцівка матчу, що збірна України зуміє вирвати перемогу? Крім того, починаючи з 81-ї хвилини суперник мав у своєму складі на одного гравця менше...
- Не має значення, що у суперника на полі було на одну людину більше. Ми в будь-якій ситуації граємо до фінального свистка. Куди важливіше, що ми не досягли позитивного результату. Значить, нам є, над чим працювати.

- Чи вважаєте ви, що збірна Австрії була сильнішою збірної України в цьому матчі? Адже ваша команда створила більше моментів, ніж суперник...
- Складно на даний момент це оцінити. Так, ми мали прекрасні моменти, і в цілому виглядали сильно. А збірній Україні бажаємо найкращого надалі.

- Чому за такої чисельної заявки на матч ви зробили всього одну заміну?
- На жаль, я зовсім недовго очолюю збірну Австрії, тому ще не повністю з нею знайомий. Так що на даному етапі мені хотілося переглянути у справі невелику кількість гравців

- Чи впливає якось на ваших гравців атмосфера на стадіоні? І як би ви її оцінили?
- Мені дуже сподобалася атмосфера на "Арені Львів". Вболівальники підтримували збірну Україну дуже голосно. Вважаю, що українські вболівальники дійсно допомогли своїй команді.

- З яким австрійським або швейцарським стадіоном ви могли б порівняти цю атмосферу?
- В Австрії - зі стадіоном у Зальцбурзі, в Швейцарії - зі стадіоном у Базелі. Повторюся, фанати були дуже гучними. В Австрії уболівальники будуть тихіші.

- Як ви все-таки оцінюєте результат цього матчу для збірної Австрії?
- Я, природно, розчарований, що ми не виграли, але у нас був лише один тиждень для підготовки. У цих умовах ми себе проявили добре. Звичайно, нам є, над чим працювати, але навіть поразку 1:2 в даному випадку можна оцінити як досить нормальний результат.

Читайте також:

Україна – Австрія - 2:1. Так мало сонця в холодній воді

Україна - Австрія - 2:1. Аналіз матчу від Блохіна

Україна завершила рік важкою перемогою на "Арені Львів" (відео)

Повʼязані теми:

Наступна публікація