Спаллетті: ми засмучені результатом матчу з "Шахтарем"

Спаллетті: ми засмучені результатом матчу з "Шахтарем"

Лучіано Спаллетті / Фото: shakhtar.com

Аналіз матчу "Шахтар" - "Зеніт" від головного тренера "Зеніту" Лучіано Спаллетті.

Тренер пітерського "Зеніту" Лучіано Спаллетті дав свій коментар після нічиєї у матчі "Шахтарем" у третьому турі Ліги чемпіонів.

 - Думаю, що це була хороша гра. Що стосується аналізу, то, вважаю, він повинен бути наступним: я можу привітати себе з тим, що в мене є такі футболісти, які зуміли провести гру на такому високому рівні з точки зору виконавської майстерності, інтенсивності та ігрового ритму. Звичайно, ми засмучені результатом. По тому, як розвивалася гра, ми могли добитися більшого.

- Кілька разів ви підбігали до межі поля, висловлюючи невдоволення рішеннями арбітра. Чим конкретно ви були незадоволені?
- Ні, я піднімався з лавки тільки для того, щоб дати декілька тактичних установок своїм хлопцям, підкоригувати якісь речі. Я ніколи не звертаюся до арбітра з якимись претензіями.

- Ви задоволені нічиєю, враховуючи кількість моментів, які не реалізувала ваша команда?
- Ні, я незадоволений результатом. У цій ситуації потрібно робити і інші оцінки окрім результату. Команда показала дуже сильну, видатну гру. Не так просто створювати стільки моментів на полі "Шахтаря", як це зробив "Зеніт". Думаю, що найправильнішим резюме і оцінкою цієї гри буде наступне: нереалізований пенальті був неявним гольовим моментом з тих, які ми створили. Це був найскладніший момент, для того щоб перетворити його в забитий м'яч.

- Кого б ви відзначили у складі "гірників" і кого б хотіли запросити в свою команду?
- Є пара-трійка гравців в "Шахтарі", які мені подобаються. Але, побачивши те, що показали мої хлопці, я продовжу працювати з ними.

- Судячи з дій "Шахтаря" у захисті, швидше за все, в Санкт-Петербург поїдуть зовсім інші захисники. У зв'язку з цим як ви будете міняти свою гру?
- Тоді ми спробуємо запропонувати "Шахтарю" гру, яку він від нас очікував: по-італійськи всі будемо відсиджуватися в обороні, на своїй половині поля будемо чекати і будемо побоюватися захисників суперника.

- Можна сказати, що перед матчем у відповідь психологічна перевага буде на боці "Зеніта"?
- Ні, тут немає жодних психологічних переваг. Просто важливо те, як ми констатуємо результат цієї гри, а вірніше, футбол, який ми показали тут. І зробити так, щоб у хлопців в голові залишилося розуміння, що вони можуть грати на такому рівні і можуть показувати такий футбол. Психологічного переваги немає, тому що кожен матч - це окрема історія, яка починається з першої хвилини і далі вже пишеться по ходу гри.

- Перед матчем було багато сказано. Луческу багато говорив про футбол і не тільки. Що зі сказаного Луческу збулося, а що ні?
- Думаю, що Луческу помилився з людиною, яка їздила переглядати нашу команду. Напевно, йому неправильно про нас розповіли. Якщо наступного разу він відправить кращого скаута подивитися "Зеніт", то він йому краще розповість про нашу команду. Можливо, у цієї людини буде більш чистий і відкритий погляд на футбол.

- По-вашому, президент України залишився задоволений матчем, як обіцяв Луческу?
- Думаю, що він отримав задоволення від гри, тому що і "Шахтар" атакував, коли у нього були можливості. Сподіваюся, всі, хто дивився цей матч, отримали задоволення. А чи залишився задоволений результатом президент чи ні, я не знаю. Якщо він уважно дивився футбол, то залишився задоволений.

- Що означають сакральні жести, які ви в якийсь момент показували футболістам?
- Я просто іноді звертався до центральних захисників, щоб вони "піднімалися" вище, підтискали і скорочували дистанцію між лініями захисту і півзахисту, щоб у Жадсона було менше простору для маневрів, тому що він дуже добре намагається грати в зоні між нашими захисниками і півзахисниками.

- Ви стежили за грою в Португалії? Що буде для "Зеніту" визначальним у двох наступних домашніх матчах?
- Думаю, що результат боротьби в нашій групі ще відкритий. Потрібно боротися у всіх матчах за вихід з групи. У всіх команд є шанси пройти в наступний етап. Ще після жеребкування я сказав, що наша група дуже рівна, і в цьому і є її складність, тому що всі чотири команди будуть мати можливість виступити успішно і пройти далі. Коли в групі грають дві або три сильні команди, а решта відразу ж "відвалюються", боротьба в цій групі стає легшою. Коли всі команди рівні, грати набагато важче.

Читайте також:

Срна: не очікував, що "Зеніт" такий сильний суперник

Луческу: ми раді одному очку з "Зенітом"

Фанати "Зеніту" пройшлися маршем по Донецьку (відео)

"Шахтар" - "Зеніт" - 2:2. Відеоаналіз матчу

Повʼязані теми:

Наступна публікація