Тренер "Зеніту": подивимося, як донецький вовк зіграє в лігві лева

Тренер "Зеніту": подивимося, як донецький вовк зіграє в лігві лева

Лучіано Спаллетті / Фото: fc-zenit.ru

Лучіано Спаллетті розповів про свої очікування від матчу-відповіді з донецьким "Шахтарем".

У Санкт-Петербурзі відбулася прес-конференція тренера "Зеніту" Лучіано Спаллетті, приурочена до матчу 4-го туру Ліги чемпіонів проти донецького "Шахтаря".

ЗЕНІТ - ШАХТАР. Відеотрансляція о 19:00

- Які перспективи Данні і Олександра Кержакова вийти на поле?
- Кержаков не буде грати. Данні можливо буде грати. Така ймовірність є.

- Який стан інших футболістів? Була інформація, що Широков почуває себе не дуже добре.
- Не знаю, які ходять чутки. Єдине, що я знаю - те, що чутки бувають правдою, а бувають неправдою. Ця інформація - неправда.

- Наскільки відсутність Фернандіньо, Жадсона та Чигринського послабить "Шахтар"?
- Абсолютно ніяк не послабить. Проблема мого колеги з "Шахтаря" - це залишати за межами поля таких гравців, як, наприклад, Тейшейра - тих, хто ніяк не поступається тим, що виходять у "основі". Можливо, у тих, хто грає з перших хвилин, є більш довга історія в клубі, але по класу виконавської майстерності всі футболісти рівні. Так що проблема полягає в цьому.

Більше того, я думаю, що можливість грати і вийти на поле для таких гравців - тільки плюс для "Шахтаря", так як у них буде стимул продемонструвати, що тренер помилявся, не виставляючи їх на поле. До того ж вони впевнені в собі.

- З урахуванням того, як команду нахвалювали протягом тижня, ви не боїтеся, що в "Зеніті" може з'явитися ейфорія?
- Я не дуже розумію цієї тези про останні тижні, в які "Зеніт" добре грає. Якщо ви хочете нам зробити комплімент, ви повинні робити його правильно - команда вже два роки грає добре.

- Ми маємо на увазі реакцію преси після гри в Донецьку. Незважаючи на нічию, команду хвалять.
- Ми прекрасно знаємо, чим ми займаємося, і знаємо складнощі, з якими ми стикаємося як у внутрішньому чемпіонаті, так і в Лізі чемпіонів. Помилка, яку ніколи не допустять мої хлопці, - це недооцінка суперника і самовпевненість. Вони знають, що якщо я це побачу, мені буде неприємно. З того моменту, як я тут працюю, я побачив хлопців з великими амбіціями, тих, хто хоче перемагати, але не тих, хто занадто самовпевнений.

Зрозуміло, ми чудово знаємо, який матч нам належить зіграти, знаємо, що повинні бути впевнені в собі, повинні бути спокійні, щоб реалізувати свій клас і майстерність для досягнення перемоги. Але будьте впевнені, що ті, хто вийде на поле, кігтями вискребуть землю з поля стадіону. Не турбуйтеся про настрій.

- Чи знайомі ви з манерою суддівства Ланнуа? Ви орієнтуєте гравців на стиль арбітрів перед матчем?
- Так, це правда, що футболісти повинні вміти правильно розуміти стиль суддівства арбітра. При цьому вони повинні розуміти і те, що стиль і поведінка арбітрів не можуть вплинути на результат матчу - на нього впливає тільки те, що гравці віддають на полі. Ніхто і ніщо не може нам чогось гарантувати - тільки наша самовіддача.

- Після зустрічі у Донецьку "Шахтар" провів дві надпринципові гри проти "Металіста" і "Динамо", а "Зеніт" переніс матч з "Волгою" на день раніше. То була ваша ініціатива чи рішення керівництва, як і у випадку з Канунніковим і Стариковим?
- Так, це я переніс матч на добу раніше, тому що на наступний день у мене була заплановані справи. Це правда, що вони зіграли два матчі, але з моєї точки зору в футболі можна говорити тільки про психологічну втому, а не фізичну. Майбутня гра з точки зору мотивації і стимулу може відновити психологію кого завгодно і дати кому завгодно додаткові сили.

- Що буде найважливішим - зупинити атаки "Шахтаря" або самим атакувати або забити на м'яч більше за суперника? Зирянов сказав, що його влаштує рахунок 1:0. Як би ви поставилися до такого результату?
- Абсолютно точно обидва суперники намагатимуться перемогти, тому якість буде високою, а на матч буде приємно дивитися. "Шахтар" - дуже досвідчена команда, не раз грала в Лізі чемпіонів. У їхній атакуючій лінії зібрані майстри найвищого класу, які знають свою справу.

Тим не менш, я залишаюся при своїй думці - у грі вирішальну роль зіграє наша поведінка, те, як ми вийдемо на поле. Якщо у нас вийде реалізувати всі наші якості, сильні сторони, то ми зможемо створити проблеми навіть такому сильному супернику.

- Ви говорили, що у Мірчі Луческу проблема з тим, як залишити на лавці класних гравців. Хотіли б мати таку ж проблему? Чи згодні з тим, що лавка у "Зеніту" коротша, ніж у "Шахтаря"?
- Дійсно, у нас менше гравців у складі. Особливо ми відчували це на початку сезону, коли у нас залишалося в резерві 7-8 футболістів, а іноді їх не вистачало і на те, щоб провести три заміни. Але це в жодному разі не знизило рівень класу і майстерності команди. Навпаки - всі грали, були в тонусі, були мотивовані, і це пішло нам на користь.

У випадку з Луческу я не знаю, перевага це чи ні, коли на лавці потрібно залишати сильних гравців. Можу сказати точно - плакати з приводу того, що йому когось не вистачає, він не може. В останніх матчах "Шахтаря" я бачив, що ті гравці, яких купували для підсилення складу, залишалися на лавці або навіть на трибуні. У Спаллетті сильна команда, у Луческу сильна команда. Ми зіграємо у футбол.

- Ваш соратник Владислав Радімов заявив, що вирішальними будуть зустрічі заключних турів Ліги. У той же час є думка, що, вигравши у "Шахтаря", команда відкриє собі дорогу в плей-офф. На ваш погляд, цей матч - визначальний?
- По-перше, я завжди згоден з тим, що говорить наш екс-капітан. Він має рацію в тому сенсі, що коли команда домагається позитивного результату, у неї з'являється кураж і ентузіазм, щоб перемагати і далі. Важливо виграти всі матчі в групі, важливо виграти цього разу, щоб дати новий стимул та ентузіазм хлопцям.

- Поразка не буде трагедією?
- Ми вийдемо на поле, щоб зіграти цей матч. Можливостей результату три. Чому ви ставите перед нами саме поразку, я не розумію. Навіть перемога не стане для нас трагедією.

- Перед першою грою Луческу говорив, що козирем його команди буде контроль м'яча, але ця перевага була легко нейтралізована "Зенітом". Ви не боїтеся, що тепер він перейме ваш досвід і зіграє так само, як ви в Донецьку?
- Я добре знаю Луческу. Це такий старий футбольний вовк, він шляхетний. Але ви напевно не знаєте, у нас є гарна емблема з головою лева. Зараз подивимося, як вовк приїде грати в лігво до лева. Подивимося, хто сильніший.

- Як ви думаєте, як "Порту" зіграє з АПОЕЛом?
- У мене вже немає для цього місця в голові, тому що я думаю про ті речі, які можуть залежати від мене. Я думаю, що безглуздо витрачати енергію на речі, які залежать від інших. Вони можуть обидва програти? Ні? Дуже шкода. Я думав саме про це.

Читайте також:

"Шахтар" прибув у Санкт-Петербург на битву з "Зенітом"

"Шахтар" завершив перше кого перемогою над "єгиптянами" (відео)

Бухаров: матч з "Шахтарем" - найважливіший в сезоні

"Шахтар" нагодує своїх вболівальників арахісом та насінням

Воротар "Шахтаря" викритий у обмані (фото)

Ультрас "Шахтаря" бойкотують матчі через заборону кричати "Слава Україні"

Гравець "Зеніту" пояснив, чому "Шахтар" є аутсайдером Ліги чемпіонів

Повʼязані теми:

Наступна публікація