Росіяни "вкрали" в України тренера з біатлону перед стартом підготовки до Олімпіади в Сочі

Росіяни "вкрали" в України тренера з біатлону перед стартом підготовки до Олімпіади в Сочі

Фото: biathlonrus.com

Старший тренер жіночої збірної Володимир Королькевич залишив команду перед стартом олімпійського сезону.

Королькевич пішов у російську команду / Фото: myspace.zp.ua
Жіноча збірна України з біатлону зазнала втрати перед початком підготовки до Олімпіади в Сочі. Старший тренер нашої команди словенський спеціаліст Володимир Королькевич пішов працювати у збірну Росії.

За словами президента Федерації біатлону України Володимира Бринзака, росіяни переманювали Королькевича останні півроку. Іноді навіть - у присутності українських спортсменів.

Крім того, Бринзак наголосив, що зі словенським тренером у збірної була усна домовленість про підготовку команди аж до Олімпійських Ігор в Сочі.

"Але, на жаль, фахівець не дотримав слова, залишивши команду напередодні олімпійського сезону. На мій погляд, ключовим фактором тут стали дружні відносини Королькевич з новопризначеним радником Президента СБР (Союз біатлоністів Росії - ред.) Валерієм Польховским.

Можливо, це особиста ініціатива Польховского, який за рахунок залучення Королькевича до роботи з командою зміг отримати призначення на посаду і повернутися у великий біатлон, а можливо, це була цілеспрямована акція з метою послабити нашу команду напередодні Олімпіади", - розповів Бринзак в коментарі biathlon.com.ua.

Володимир Михайлович не виключає, що вирішальним фактором стала зарплата Королькевича у російській команді. Тим більше, що тренер збирався піти на пенсію після Олімпіади-2014.

Тепер до збірної залучать Надію Бєлову, яка є особистим тренером Марії Панфілової та Ольги Абрамової

"Те, що не вбиває, робить нас сильнішими. Ми звикли тримати удар і багато разів з честю виходили з найскладніших ситуацій. Великої проблеми в ротації тренерського складу я не бачу", - додав Бринзак.

Повʼязані теми:

Наступна публікація