Три футбольні клуби України не отримали атестати на новий сезон

Три футбольні клуби України не отримали атестати на новий сезон

Фото: ФК Металіст

"Волинь" навіть не подала документи на атестацію.

"Металіст", "Говерла" і "Волинь" не отримали ліцензій на сезон 2016/17.

Рішення прийняті на засіданні Комітету ФФУ з атестації футбольних клубів, що відбулося 22 квітня.

Якщо харківському та ужгородському клубами відмовлено у атестаті, то луцька команда навіть не подавала документу на атестацію.

"Рішення щодо харків'ян було прийнято автоматично, з огляду на те що представники клубу просто не з'явилися на засідання. А ось представники "Говерли" - Олександр Шуфрич і В'ячеслав Грозний були і намагалися щось розповідати. Мовляв, ми підпишемо з гравцями договори про реструктуризацію нашої заборгованості перед ними і все погасимо, але тільки після того, як нас атестують.

Але їм чітко дали зрозуміти: "Хлопці, ввечері - гроші, вранці - стільці!". У понеділок обидва клуби отримають на руки офіційне рішення, і з того моменту у них буде 10 днів для підготовки та подачі апеляції", - повідомив член виконкому ФФУ Артем Франков, пише "Сегодня/Спорт".

Зрозуміло, що атестат не отримав і запорізький "Металург", якого вже не існує.

Щодо "Дніпра", то він отримав допуск до наступного чемпіонату. На засіданні вирішили - вистачить з них і європейської дискваліфікації.

Таким чином, якщо "еліту" залишиться одразу чотирьох представників, шанс підвищитися в класі отримають дві команди з Першої ліги. Однією з них майже напевно стане кіровоградська "Зірка". За другу путівку борються криворізький "Гірник", "Черкаський Дніпро" і "Оболонь-Бровар".

Повʼязані теми:

Наступна публікація