У Києві представили логотип і гасло Євробаскету-2013

У Києві представили логотип і гасло Євробаскету-2013

Логотип Євробаскету-2013 / Фото: Ukrbasket.net

З 8 по 18 серпня у київському Палаці спорту пройде юнацький Євробаскет-2013 серед гравців до 16 років.

У четвер, 16 травня, у Києві відбулася офіційна презентація логотипу і гасла баскетбольного континентального турніру для 16-річних юнаків.

Логотип юнацького Євробаскету-2013 розробили португальці. За їхніми словами, це - символ боротьби та конкуренції, подальший стрибок у спорт великих досягнень.

А гасло турніру став слоган "Злети назустріч виклику".

"Ми звернулись до португальського агентства Brandia Central, оскільки мали досвід успішної співпраці з ними під час розробки логотипа Євро-2012. Агентство провело унікальну роботу з вивчення давніх українських символів, традицій та образотворчого мистецтва. Зокрема, традиції писанкарського мистецтва і лягли в основу створення цього логотипа. І я переконаний, що логотип і гасло стануть символом початку успішної та довготривалої новітньої історії баскетболу в Україні. Ми докладемо максимум зусиль, щоб провести гарне свято баскетболу у серпні цього року та забезпечити успішну організацію ЄвроБаскету-2015", – сказав директор Євробаскету-2015 Лубківський.

Турнір пройде з 8 по 18 серпня у київському Палаці спорту і є своєрідною репетицією перед Євробаскетом-2015, який 2015-го року прийматимуть 6 українських міст.

В юнацьку турнірі візьмуть участь 16 команд, які проведуть 72 поєдинки.

"Я присвятив своє життя баскетболу. І ще будучи гравцем, я мріяв, що баскетбол в Україні буде популярним видом спорту, а наша держава прийматиме найкращі світові першості. Моя мрія здійснилася! Ми зробимо все можливе, щоб гідно підготувати українську команду U16 та потішити українських вболівальників, адже баскетбол – дуже яскрава та емоційна гра.

Звичайно, за масштабами - це не Євробаскет-2015, але у всякому разі це вже чіткий чемпіонат Європи, з усіма вимогами. Буде випробувана система і як підвозити автобус, і як підвозити команди з аеропорту, вся система безпеки", - зазначив президент ФБУ Олександр Волков.

У Києві презентували логотип Євробаскету-2013

У Києві презентували логотип Євробаскету-2013

Повʼязані теми:

Наступна публікація