У Києві визначили найкращих бодібілдерів України

У Києві пройшов перший чемпіонат України з бодібілдингу, фітнесу та атлетизму за версією Всесвітньої федерації WBPF.

22 жовтня в Українському домі у центрі столиці пройшов перший чемпіонат України з бодібілдингу, фітнесу та атлетизму за версією Всесвітньої федерації WBPF.

Бодібілдери змагалися у кількох категоріях. Переможці кожної з них на завершення вечора розіграли звання абсолютного чемпіона.

Відкрили фінали юніори, яким було не більше 21 року. Але те, що вони продемонстрували, любителі цього виду спорту оцінили по достоїнству. Перемогу у цій номінації здобув киянин Дмитро Глібко.

Слідом за молодістю на сцені з'явився досвід - спортсмени, старші за 40 років, змагалися в категорії "майстр". Переможцем у цій категорії став Павло Черноус. "Срібло" та "бронза" дісталися Геннадію Горбатенку та Сергію Катунову.

А учениця Катунова Ольга Скорнікова стала третьою в категорії "фізікомодель". При чому, це був її дебют у цій категорії. А перемогла тут Юлія Скримська.

В "атлетікофізік" найкращою була Валентина Кононенко.

В основних змаганнях чоловіки розіграли нагороди в шести категоріях. Серед спортсменів зростом до 175 см переміг Богдан Коваленко, понад 175 см - Віталій Тищенко. Найсильнішим в категорії до 80 кг став дебютант змагань, майстер спорту з рукопашного бою Ярослав Касандрович. В категорії до 90 кг "золото" повіз із собою Вадим Комарницький. У категорії до 100 кг золоті труси, запальна довільна програма і, звичайно, чудові м'язи принесли перемогу Роману Гаврищуку. А в категорії понад 100 кг виграв Адам Козира.

На цьому, як я вже зазначив, змагання не закінчилися і найсильніші з спортсменів вийшли визначити найкращого між собою. Зал активно підтримував Гаврищука та Касандровича, але переможцем повинен був стати лише один. Судді також розділилися у своїх голосах, та все ж більше їх було на боці Гаврищука. Він і став абсолютним чемпіоном і Містером України-2011.

Відзначимо, що всі переможці в листопаді відправляться на чемпіонат світу в Малайзію.

Повʼязані теми:

Наступна публікація