У Росії скасували урочисті проводи збірної на Олімпіаду в Ріо

У Росії скасували урочисті проводи збірної на Олімпіаду в Ріо

Фото: ibtimes.com

Керівництво штабу олімпійської команди хоче дочекатися рішення МОК по допінговому скандалу.

Олімпійський комітет Росії скасував урочисті проводи національної збірної на Олімпіаду в Ріо-де-Жанейро.

Про це повідомив керівник штабу російської делегації Ігор Казиков, передає Р-Спорт.

Церемонія була запланована на 22 липня в Олександрівському саду в Москві. Казиков каже, що штаб російської олімпійської збірної прийме рішення після вердикту Міжнародного олімпійського комітету щодо допінгового скандалу.

"На завтра проводи команди ми скасували. Поки ми не будемо проводити ніяких проводів. Треба зараз розібратися що до чого, а потім приймемо рішення. Будемо чекати рішення МОК і тоді приймемо рішення. У нас розраховано, що 28 липня основний чартерний рейс, ймовірно, що там скажемо якісь напутні слова", – сказав Казиков.

Україна долучилася до країн, що вимагають відсторонення Росії від Олімпіади-2016

Україна долучилася до країн, що вимагають відсторонення Росії від Олімпіади-2016

Нагадаємо, 21 липня стало відомо, що Спортивний арбітражний суд (CAS) не задовольнив позов Олімпійського комітету Росії (ОКР) Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (ІААФ). Таким чином, всі російські легкоатлети втратили можливість виступити на Олімпійських іграх в Бразилії.

Російські легкоатлети, які не звинувачували у вживанні допінгу, подали індивідуальні заявки на участь в Олімпіаді після того, як IAAF відмовилася відновлювати членство Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА) через допінговий скандал. Всі 68 заявок отримали відмову, за винятком заявки стрибунки Дар'ї Клішиної, яка тренується в США. Окрім Клішиної, в особливому порядку до Ігор допустили ще бігунку Юлію Степанову, яка була головним інформатором Всесвітнього антидопінгового агентства (ВАДА) у розслідуванні скандалу про допінгу в Росії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація