У "Шахтарі" спростували договірний характер матчу з "Волинню"

У "Шахтарі" спростували договірний характер матчу з "Волинню"

Фото: ФК Шахтар

Донецький клуб виключає можливість подібних дій своїх футболістів.

Генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін прокоментував неоднозначну ситуацію навколо матчу молодіжних команд "гірників" та "Волині", який завершився перемогою донеччан з рахунком 3:0.

Раніше голова Комітету з етики та чесної гри, віце-президент ФФУ Ігор Кочетов зазначив, що поєдинок міг бути договірним, був зіграний з фіксованим результатом.

"Заявляю, що ФК "Шахтар", гравці і тренери U1-9 не причетні до цього нелицеприятного епізоду. Всі команди клубу виходять на поле з єдиною метою – перемагати в чесній спортивній боротьбі, дотримуючись правил Fair Play.

Матч з "Волинню" не був винятком. Допускаю, що деякі навколофутбольні особи використовували матч, щоб заробити. Це пригнічує і кидає тінь на команди, імідж змагань, спонсорів і організаторів.

Кожен тур ми стаємо свідками якихось скандальних матчів і аномальних ставок. Вже прийняли Закон, але результатів немає. Багато розмов, обіцянок, заводяться справи, ведуться розслідування, але нічого не відбувається. Вважаю, що керівник Комітету з етики Кочетов, який відповідає у ФФУ за це питання – повинен або навести порядок і очистити футбол від цієї зарази, або піти у відставку", – сказав Палкін.

Нагадаємо, що раніше матч Першої ліги України "Іллічівець" — "Гірник-Спорт" зібрав аномально великий обсяг ставок.

Після цього футболісти господарів поля пройшли перевірку на детекторі брехні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація