У "Шахтарі" звинуватили віце-президента ФФУ у тиску на дисциплінарний комітет

У "Шахтарі" звинуватили віце-президента ФФУ у тиску на дисциплінарний комітет

Харитончук не сумнівається, що Кочетов впливає на КДК. / Фото: ФК Шахтар

КДК відкрив справу за банер з портретом Гітлера.

Начальник юридичної служби донецького "Шахтаря" Андрій Харитончук розповів про справу проти "гірняків", на яку тисне віце-президент ФФУ Ігор Кочетов.

За його словами, проти віце-чемпіона України відкрито справу за банер з портретом Гітлера на матчі "Шахтар" - "Сталь" після інциденту з побиттям темношкірих на поєдинку "Динамо".

Він зазначив, що Кочетов "вирішив показати громадськості, що у "Шахтаря" теж не все ідеально з порядком на трибунах".

"З подачі Віце-президента ФФУ, 10 листопада Комітет ФФУ з розвитку футболу в регіонах направив вимогу до КДК ФФУ розібратися з цим епізодом.

КДК відкрив справу проти ФК "Шахтар", незважаючи на те, що терміни для залучення до відповідальності вже минули (30 днів з моменту, коли стало відомо про порушення, див. ст. 39 ДП ФФУ). Наступного дня Шахтар оскаржив відкриття провадження в Апеляційний комітет ФФУ, але Апеляція була відхилена і справа знову вирушила до КДК для розгляду, тепер вже по суті.

Сьогодні у 13:34 на імейл клубу "Шахтар" прийшло запрошення на засідання КДК, яке відбудеться СЬОГОДНІ об 11.00! Очевидно, що, працюючи під великим тиском з боку Кочетова, КДК ніколи дотримуватися власних Дисциплінарних правил (про інформування сторін хоча б за 36 годин, ст. 67 (7) ДП ФФУ), потрібно встигнути виконати рознарядку вищого керівництва і скоріше застосувати санкції до "Шахтаря".

В сухому залишку, КДК вже двічі порушив власний регламент. При цьому, я не сумніваюся, що Ігор Кочетов вплинув на рішення цього незалежного дисциплінарного органу, що є дуже серйозним дисциплінарним проступком з усіх згаданих мною вище", - написав Харитончук на сторінці в Facebook.

 

Ігор Кочетов, Віце-президент ФФУ, голова Комітету ФФУ з етики та чесної гри після расистського інциденту, в якому пос...

Опубліковано Андрієм Харитончуком 22 грудня 2015 р.

Повʼязані теми:

Наступна публікація