У США закликали перевірити на допінг весь спорт Росії

У США закликали перевірити на допінг весь спорт Росії

Американці вимагають антидопінгових розслідувань. / Фото: Reuters

Американські спортсмени написали лист в МОК.

У США закликали Міжнародний олімпійський комітет (МОК) і Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) розслідувати випадки вживання допінгу російськими спортсменами у всіх видах спорту.

З відповідним листом виступили спортсмени-олімпійці. Лист потрапив у розпорядження Associated Press. Він надісланий від імені членів олімпійської збірної США на адресу президента МОК Томаса Баха і глави WADA Крейга Ріді.

Лист підписано президентом консультаційної ради Національного олімпійського комітету США Сарою Конрад.

"З урахуванням виявлених свідчень державної підтримки використання допінгу у всьому російському спорті, корумпованої і неефективної системи перевірок спортсменів, ризику для життя атлетів, зараз настав найкращий момент для проведення всебічного розслідування", – йдеться у листі.

Там також вказується, що розслідування має бути проведено не тільки щодо легкої атлетики.

Як вказала Конрад, на її думку, з представленої доповіді незалежної комісії WADA очевидно, що корупція була повсюдна і торкалася не лише одного виду спорту.

У листопаді 2015 року розгорівся допінговий скандал у легкій атлетиці.

Колишній президент Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) Ламін Діак був заарештований за підозрою в корупції.

Його підозрювали в отриманні хабара як мінімум у 200 тисяч євро від Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА) за приховування допінгових справ російських спортсменів.

Пізніше Росію звинуватили в махінаціях з допінг-пробами. А 14 листопада російських легкоатлетів відсторонили від участі в Олімпіаді-2016 і міжнародних турнірах.

Пізніше владу РФ звинуватили в причетності до скандалу. Сприяти допінговим махінаціям російських спортсменів міг Володимир Путін.

Повʼязані теми:

Наступна публікація