У збірній України пояснили, чому не поїдуть в Росію на чемпіонат Європи

У збірній України пояснили, чому не поїдуть в Росію на чемпіонат Європи

Українська збірна не поїде в Тюмень через незручні терміни / Фото: Федерація біатлону України

Причина не страх політичних провокацій, як писали російські ЗМІ, а незручні терміни турніру.

Президент Федерації біатлону України (ФБУ) Володимир Бринзак пояснив причини відмови збірної від поїздки на чемпіонат Європи, який відбудеться в російській Тюмені.

Раніше у низці російських ЗМІ з'явилися слова Бринзака про те, що відмова пов'язана з побоюваннями політичних провокацій.

"Прочитав на багатьох російських сайтах інформацію про нібито мою заяву, що збірна команда України з остраху політичних провокацій не братиме участь у чемпіонаті Європи, який буде проводитися в Тюмені.

Хочу всім офіційно сказати, що це брехня і вигадки журналіста", - заявив Бринзак прес-службі ФБУ.

За його словами, до нього на стрільбищі в Рупольдінгу підійшов чоловік, який навіть не представився і запитав - чи візьме участь українська команда в чемпіонаті Європи.

"Я відповів, що ні, про це я сказав ще місяць тому і головною причиною є те, що чемпіонат проводиться в незручні строки, а у нас головним завданням є підготовка до Чемпіонату світу.

Також незручно добиратися зі зброєю до Тюмені через транспортні  проблеми і навів випадок, коли наша юнацька команда, за домовленістю з Союзом біатлоністів Росії, у вересні їхала з Мінська до Острова для участі у першості Росії з літнього біатлону. Проїхавши на територію Росії, автобус з українськими номерами був зупинений поліцією і, забравши паспорти, нашим спортсменам було оголошено повертатися назад, інакше не отримаємо паспорти. При цьому білоруські та прибалтійські спортсмени спокійно проїхали і взяли участь у цих змаганнях. Нашій команді, після 400 км дороги довелося повертатися.

Я ні разу не сказав про жодні політичні мотиви чи провокації. Це все вигадки журналіста і це вже не вперше", - наголосив Бринзак.

Він додав, що надалі збірна завжди буде брати участь у різних змаганнях та навчально-тренувальних зборах на території Росії, тому що спорт поза політикою, і бойкотувати нічого не збираються.

Повʼязані теми:

Наступна публікація