Україна і Польща підготували оперу до Євро-2012

Україна і Польща підготували оперу до Євро-2012

Національна опера / Фото: ukraine2012.gov.ua

15 грудня відбудеться прем'єра опери, яка стане першим етапом знакового проекту, приуроченого до Євро-2012.

15 грудня на сцені Національної опери у Києві відбудеться перша вистава, приурочена до Євро-2012. Про це повідомив генеральний директор Національного театру опери та балету ім.Т.Шевченка Петро Чуприна.

"15 грудня на сцені нашого театру відбудеться прем'єра опери Кароля Шимановського "Король Рогер". Це не лише одна з найвідоміших і найцікавіших опер польського репертуару. Вона має авторитет і у світі", - підкреслив Чуприна.

Проект здійснюється разом із Польським інститутом у Києві. Вистава вийде у копродукції - в ній візьмуть участь симфонічний оркестр Національної опери, капела "Думка" під орудою Євгена Савчука, польські солісти та диригент.

"Прем'єра стане першим етапом знакового проекту, приуроченого до події європейського і світового значення - до Євро-2012. До цієї події ми підготуємо оперу у сценічному втіленні", - підкреслив керівник театру.

Чуприна зазначив, що польська сторона погодилася взяти на себе значну частину фінансових витрат з реалізації проекту у повному сценічному форматі.

Читайте також:

Лідер збірної Англії дискваліфікований і не зіграє на Євро-2012

Вирок Тимошенко ніяк не вплине на Євро-2012

Результати жеребкування плей-офф раунду Євро-2012

"Беркут" пройшов кваліфікацію на участь у Євро-2012

Повʼязані теми:

Наступна публікація