ЗМІ дізналися, скільки коштувала Україні трансляція Олімпіади

ЗМІ дізналися, скільки коштувала Україні трансляція Олімпіади

Фото: Reuters

Кругленьку суму також планували витратити на українських журналістів в Ріо.

Трансляція Олімпіади в Ріо-де-Жанейро на UA: Перший обійшлася бюджету України в 2 млн євро або 56 млн грн за поточним курсом, повідомляє Чемпіон з посиланням на джерела в Кабміні.

Окрім цього, 70 тисяч доларів планували в UA: Перший витрати на власних журналістів в Ріо, але в Кабміні відмовили.

Мав шанс колишній УТ-1 продати субліцензію на трансляцію Олімпіади одному з комерційних каналів. Зацікавлений канал пропонував UA: Першому 500 тисяч доларів за субліцензію, але в керівництві телеканалу запросили удвічі більшу суму і потенційні покупці відмовилися.

Що стосується показу Олімпіади в Україні, яка викликалу масу невдоволення, то джерело зазначає, що напевно, вся причина саме в телеканалі. Уся справа в тому, що коли продається ліцензція на Олімпіаду, то вона включає в себе не лише центральну камеру. Наприклад, в Ріо ще 14 таких камер. А вже самі транслятори в кожній країні вибирають, які події показувати. 

Видання додає, що з 16-го серпня UA: Перший дивним чином розпочав показувати виступ українців майже у всіх видах спорту. До цього не були показані кваліфікації українців у боксі, фехтувані, дзюдо та боротьбі, а також навіть фінал у стрільбі, де Сергій Куліш виграв срібло.

В інтерв'ю Громадському радіо генеральний директор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія зазначив, що відправити у Ріо команду з 15 журналістів, які мали б розташуватися на всіх локаціях Олімпіади, коштувало б 70 тис. доларів. За його словам, Україна на Олімпіаду витратила в десятки разів більше, а цю "невеличку суму" вже не виділила.

Нагадаємо, до України повернувся Сергій Куліш, який приніс Україні першу олімпійську медаль Ріо. Куліш виграв "срібло" у стрільбі з пневматичної гвинтівки.

Повʼязані теми:

Наступна публікація