Українки масово стають футбольними вболівальницями

Українки масово стають футбольними вболівальницями

Фото: gazeta.ua

Українок приваблюють у футболі емоції, ейфорія і, звісно, чоловіки.

Армія українських вболівальниць постійно зростає і вже налічує 4 мільйони жінок, які відчувають пристрасть до футболу, як і чоловіки.

За даними дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС), в 2011 році вболівальниками себе вважають 30% жителів України і третина з них – жінки, пише "Корреспондент".

Причин такого сплеску зацікавленістю футболом представницями слабкої статті декілька. Наприклад, експерти пов'язують його з емансипацією, і з тим, що спорт номер один напередодні Євро-2012 стає ще популярнішим.

Так, донька президента Федерації футболу України Григорія Суркіса Марина вважає, що раніше футбол, лазня були лише для чоловіків, а тепер жінки розуміють, що можуть отримувати таке ж задоволення від усього цього.

До того ж, багато хто переконаний, що зростаюче захоплення жінок футболом пов'язане саме з футболістами.

"Молодим дівчата подобається енергійна чоловіча гра і Артем Мілевський, а також капітан італійського "Ювентуса" Алессандро дель П'єро та інші лапочки", - вважає головний редактор журналу "Футбол" Артем Франков .

Крім того, багато представниць слабкої статті пояснюють своє захоплення грою через особливу ​​ейфорію під час матчів.

Шанувальниця харківського "Металіста" та фіналістка конкурсу Міс-Металіст Віра Прокудіна пояснює свою ейфорію об'єднанням великої кількості людей однією ідеєю - бажанням, щоб виграла їхня команда.

Для багатьох українок захоплення футболом стає тимчасовим хобі, вважають експерти, які проходять з віком або зміною партнера, який захоплюється не футболом, а, приміром, боксом.

Відома українська телеведуча Лідія Таран вважає, що якщо чоловік захоплюється футболом - це майже 100%-а гарантія, що і його жінка запише себе в вболівальниці.

Але для самої Лідії любов до спорту передалася їй від батька і брата. "Ми дивилися футбол, слухали по радіо, і коли ти з дитинства до цього долучаєшся, це стає близьким і необхідним заняттям", - розповідала Таран.

Вона прогнозує, що кількість співвітчизниць-вболівальниць буде тільки зростати, тому що футбол в Україні в тому числі і для жінок - це більше, ніж гра: "Це як релігія. Опіум для народу".

Читайте також:

Україна отримала унікальну Книгу побажань на Євро-2012

Найвродливіші вболівальниці "Металіста" зіграли у футбол (відео)

Найкрасивіші дівчата світу зіграли гламурний футбольний матч (відео)

Повʼязані теми:

Наступна публікація