Українська бігунка не поїде на чемпіонат світу через питання допінгу

Українська бігунка не поїде на чемпіонат світу через питання допінгу

Українська бігунка не поїде на чемпіонат світу через питання допінгу

Наталія Лупу приймала мілдронат з 2001 року. / Фото: ФЛАУ

Наталія Лупу має претензії від WADA.

У Всесвітньої антидопінгової агенції (WADA) наразі виникли питання щодо вживання мілдронату (мельдоній) до легкоатлетки Наталії Лупу.

У зв'язку з цим вирішено було скасувати поїздку Наталії до Портленду на чемпіонат світу-2016 у приміщенні, де вона мала змагатися на дистанції 800 метрів.

Наразі відповідні органи Федерації легкої атлетики України (ФЛАУ) проводять консультації з WADA щодо ситуації, яка склалася.

"2001-го року у мене виявили певні зміни в кардіограмі. З того часу я кожні півроку спостерігаюся у кваліфікованих лікарів, зокрема у вченого у галузі кардіології, доктора медичних наук, професора, члена Нью-Йоркської академії наук Тащука Віктора Корнійовича з Чернівців.

Віктор Корнійович веде мене по моєму серцю. Він, а також Диспансер Українського центру спортивної медицини кожні півроку прописували мені Мілдронат, оскільки при моєму діагнозі саме цей препарат мені оптимально підходить.

Оскільки Мілдронат з 1 січня 2016 року було включено до списку заборонених препаратів, я заздалегідь, з середини листопада, завершила його прийом. Цього терміну мало вистачити, щоб його складові залишили організм і я могла виходити на бігову доріжку і брати участь у змаганнях", - поділилася сама спортсменка.

Нагадаємо, на вживанні мілдронату вже попалися 100 спортсменів. Серед них і відома російська тенісистка Марія Шарапова.

Серед українських спортсменів відомо про випадок біатлоніста Артема Прийми.

Повʼязані теми:

Наступна публікація