Українська паралімпійська збірна може зрости через дискваліфікацію росіян

Українська паралімпійська збірна може зрости через дискваліфікацію росіян

19 серпня. Київ. На НСК "Олімпійський" презентовано форму українських спортсменів, які виступлять на Паралімпійських іграх у Ріо. / Фото: УНІАН

Місця збірної РФ можуть розділити між іншими учасниками змагань.

До польоту у Бразилію готується ще одна збірна України – паралімпійська. Змагання відбудуться з 7 по 18 вересня, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

До Ріо їхатимуть 155 спортсменів. Вони візьмуть участь у 14 видах змагань – це більше половини дисциплін. Напередодні у Києва продемонстрували форму для збірної. Спортсмени налаштовані демонструвати командний дух і завойовувати медалі.

Паралімпійська збірна України готується до від’їзду в Бразилію

Паралімпійська збірна України готується до від’їзду в Бразилію

Кількість учасників змагань від України може збільшитися. Це залежатиме від рішення спортивного арбітражного суду щодо дискваліфікації Росії. МОК заборонив їй участь в змаганнях через допінг-скандал. Якщо апеляцію буде відхилено, ліцензії на виступи в дисциплінах росіян можуть розподілити між іншими країнами-учасниками. "Можливі додаткові 7 ліцензій і додатково 17 спортсменів, які можуть бути допущені від України", пояснив голова паралімпійського комітету України Валерій Сушкевич.

Призові для паралімпійців лишаються такими ж як на змаганнях у Лондоні. Це 40 тисяч доларів за "золото", 26 – за "срібло" і 18 – за "бронзу".

Кореспондент ТСН Людмила Бадалян

Повʼязані теми:

Наступна публікація