Філософія українських олімпійців у Ріо: зібрати волю в кулак і не звертати уваги на побут

Філософія українських олімпійців у Ріо: зібрати волю в кулак і не звертати уваги на побут

Фото: facebook.com/olympicua

Бразилія прикро вразила проблемами з підготовкою до змагань.

Олімпійська збірна України обживається у Ріо, і це справа не з легких. Бразилія не на 100% підготувалася до зустрічі спортсменів, тому побут впливає на настрій гостей, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Номери для журналістів насправді недобудовані. Замість дверей у них – москітні сітки. Величезні проблеми із сантехнікою – забиті унітази, поламані труби. В Олімпійському селищі проблем не менше. Там тільки напередодні почали прибирати номери. До цього спортсмени самі мили підлогу, а ганчірки для цього власноруч роздавала шеф української місії. "Знаєте, простіше самому прибрати, ніж чекати, поки прийде прибиральниця і все зробить", - зізналася легкоатлетка Вікторія Ткачук.

Умови проживання на Оліміпаді-2016 неприємно вразили українських спортсменів

Умови проживання на Оліміпаді-2016 неприємно вразили українських спортсменів

Заґартована п'ятьма Олімпіадами шеф місії Ніна Уманець має вирішення на всі нюанси сервісу по-бразильськи. "Немає тут гарячої води – вони можуть прекрасно помитися в спортивному об'єкті, там все нормально", - філософськи підходить вона до питання. "Для нас це перша Олімпіада, все в інших фарбах яскравих уявляли. Але нічого. У нас інша мета. Що гірші умови – то злішими вийдемо", - каже веслувальниця Євгенія Німченко.

Українська жіноча збірна з академічного веслування демонструє справжній чемпіонський характер. Однак дівчата зізнаються, що найбільше виснажує тривале добирання до каналу, де тренуються. "Дві години їхати 30 кілометрів – це забагато трішки", - каже веслувальниця Олена Буряк. Для підтримки бойового духу спортсмени отримали інструктаж від штабу збірної. "Вони тільки приїжджали, ми їм говорили: шановні, ви зібрали всю свою волю в кулак, і, будь ласка, не звертайте увагу на сторонні речі", - каже шеф української місії на Оліміпаді-2016 Ніна Уманець.

Через не гідні Олімпіади умови американська чоловіча та жіноча збірні з баскетболу не житимуть у селищі. Для них арендували круїзний лайнер у Ріо. Українські олімпійці особливого вибору не мають, і можуть хіба що звернутися до вболівальників із єдиним закликом: "Уболіваймо за наших!".

Кореспондент ТСН Ярослава Шумик

Повʼязані теми:

Наступна публікація