Українські олімпійці у Ріо миють підлоги і страждають від зникнення світла та Інтернету

Українські олімпійці у Ріо миють підлоги і страждають від зникнення світла та Інтернету

Шеф місії збірної України розповіла про олімпійське селище - дуже гарне зовні, але з великою кількістю проблем всередині.

Українські спортсмени з олімпійської збірної потерпають від незадовільних умов проживання в олімпійському селищі у Ріо. Українських олімпійців розмістили в одній будівлі з білоруськими, які раніше вже повідомляли про житлову катастрофу у готелі.

Як розповіла ТСН.ua шеф місії олімпійської збірної України Ніна Уманець, у будівлі є чимало проблем - протікають труби, гаряча вода періодично зникає, а деякі стоки у ванних кімнатах просто забиті будівельною піною. Також у деяких кімнатах періодично зникає світло, а крім того є перебої зі зв'язком та Інтернетом. Водночас на проблеми з каналізацією, на відміну від білоруських, ніхто з українських спортсменів не нарікав.

Фото: Міністерство молоді та спорту

Уманець поскаржилася і на оргкомітет, який не може виправити ситуацію, і на менталітет бразильців.

"Складність ситуації полягає у тому, що служби, які повинні вирішувати ці питання, мабуть, не очікували такого шквалу недопрацювань, які були допущені будівельниками. Також є нюанси з менталітетом самого населення. На превеликий жаль, є багато таких людей, які безвідповідально ставляться до своєї роботи. Їм дали завдання щось полагодити, а вони прийшли, походили і пішли, але сказали, що вони там були. Вони-то були, але ж нічого не зробили", - нарікає Ніна Уманець.

Вона додала, що заздалегідь повідомила спортсменів про такі особливості їхнього проживання, попередивши, що митися вони мають на спортивних об'єктах, з якими таких проблем не виникає. Також Уманець висловила олімпійцям вдячність за розуміння.

"Дякуюємо спортсменам, що вони з розумінням до цього ставляться. Коли ми розповідаємо, що там відбувається, у них одна відповідь: "Ну це ж Бразилія". Ці побутові проблеми не підірвали їхній дух. Ця категорія спортсменів, які заїхали, на це особливо уваги не звертають", - зазначила Уманець.

Шеф олімпійської місії додала, що спорстмени навіть самі визвалися помити підлогу у будинках. "У кімнатах брудно чому? Бо усе тече, і ще заноситься з вулиці. Ми дійшли до того, що вже попросили ганчірки у них. Спортсмени сказали: "Дайте нам ганчірки, ми будемо мити підлоги, аби тільки у нас в кімнаті не було того бруду", - розповіла Уманець.

Водночас вона наголосила, що дизайнери надзвичайно гарно попрацювали над зовнішнім виглядом олімпійського селища: "Воно прекрасне. Кращого селища я ще не бачила, дуже гарне. Але те, що відбувається всередині, додає негативу до ситуації".

Нагадаємо, що Олімпійські ігри офіційно відкриються 5 серпня і триватимуть до 21-го числа. Українська делегація налічує 206 спортсменів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація