Українські паралімпійці присвятили перемогу в Ріо воїнам АТО

Збірну України у "Борисполі" зустрічали сотні людей.

Тріумфатор Ріо-2016 - українська паралімпійська збірна - повернулася на Батьківщину. Зустрічати наших спортсменів в аеропорту "Бориспіль" прийшли декілька сотень людей.

Паралімпійці присвятили свою перемогу воїнам АТО, які захищають зараз суверенітет України на сході і дехто з них повертаються додому з інвалідністю.

Міністр спорту України Ігор Жданов під час зустрічі спортсменів запевнив, що у 2018 році премії для паралімпійців будуть на такому ж рівні, як і для спортсменів олімпійської збірної.

Президент Національного параолімпійського комітету України Валерій Сушкевич зі свого боку звернувся до української влади із закликом вирішити проблеми тих, хто має обмежені можливості і забезпечити їм належний рівень існування. Він зазначив, що Ігри в Ріо довели, що ці люди можуть перемагати.

У ніч проти 22 вересня приїхала велика, але не вся частина призерів та членів національної параолімпійської команди України. Друга і третя частина паралімпійців прибуде завтра.

Нагадаємо, ТСН ініціювала акцію-зустріч паралімпійців - Зустрічаймо переможців. Обличчя ТСН разом із уболівальниками вітали Паралімпійську збірну України, яка повертається з Ріо-де-Жанейро. У терміналі F аеропорту "Бориспіль" спортсменів зустрічали: Наталія Мосейчук, Марічка Падалко, Алла Мазур, Соломія Вітвіцька та Юлія Бориско.

Паралімпійці везуть до України 117 нагород. Іще ніколи вони не досягали такого результату – спортсмени посіли третє місце у світі в командному заліку, нашу збірну випередили тільки Китай та Велика Британія.

Повʼязані теми:

Наступна публікація