Українським уболівальникам Євро-2016 спростять перетин кордону

Українським уболівальникам Євро-2016 спростять перетин кордону

Групам фанатів треба заздалегідь надіслати інформацію про себе та транспортний засіб.

Для вболівальників, які їхатимуть до Франції на чемпіонат Європи з футболу на українських прикордонних пунктах створять окремі смуги руху.

Про це заявив офіцер відділу прикордонного контролю Західного регіонального управління ДПС Василь Вітровчак, пише zaxid.net.

Для спрощення пропуску груп вболівальників була запроваджена система попередньої перевірки інформації.

Вболівальники можуть надіслати необхідну інформацію (паспортні дані подорожувальників та інформацію про транспортний засіб) на прикордонний пункт пропуску електронною поштою (докладніше тут). Ця інформація буде оброблена прикордонниками ще до прибуття вболівальників до пункту пропуску.

"Ви надсилаєте запит встановленого зразка і повідомляєте, коли планує слідувати організована група. Прикордонне відомство зобов'язане протягом двох годин здійснити перевірку і надати інформацію про бажаний для нас час прибуття у пункт пропуску.

Але ми будемо виходити з того часу, який запропонуєте ви. Всі члени групи вже будуть перевірені по базах даних і оформлення складу групи буде тривати приблизно 5-10 хвилин", - розповів Вітровчак.

Можливість скористатись попередньою перевіркою інформації та таким чином скоротити час перебування на кордоні є не лише у футбольних вболівальників, але й в інших організованих груп туристів.

Така практика триватиме до кінця літнього туристичного сезону.

Євро-2016 відбудеться з 10 червня до 10 липня.

Повʼязані теми:

Наступна публікація