Утікач Матузалем шкодує, що зі скандалом пішов із "Шахтаря"

Утікач Матузалем шкодує, що зі скандалом пішов із "Шахтаря"

Матузалем шкодує.

Одкровення найвідомішого та найскандальнішого легіонера.

Скільки б клубів після "Шахтаря" Франселіно Матузалем не змінив, а таких уже п'ять, українські вболівальники ніколи не забудуть одного з найсильніших легіонерів чемпіонату України.

Матузалему 35. Він грає у Серії А за скромний клуб "Верона", йдеться у сюжеті "Профутболу" на каналі 2+2.

Вперше він зізнається українські пресі, чому втік із "Шахтаря".

"У мене була усна домовленість із президентом "Шахтаря", що після 3 років у Донецьку я сам вибиратиму - залишатися чи йти. Це мало бути моє рішення, хоча я підписував 5 річний контракт.

Після трьох гарних років я зажадав нових досягнень, хотів виступати в клубі вищого рівня. І вважав що Іспанія, Сарагоса - це новий рівень мого розвитку. Якраз тоді кар'єра була на піку і мене не відпускали.

Це було непорозуміння між мною та президентом "Шахтаря". Завершилося так, як завершилося. Я вирішив піти і пішов з скандалом. Ми не дійшли компромісу", - згадав футболіст.

Матузалем перейшов у "Сарагосу", в односторонньому порядку розірвавши контракт із "Шахтарем". Суд у тій справі тягнувся роками. "Шахтар" його виграв і мав отримати від "Сарагоси" близько 14 мільйонів євро компенсації.

"Є проблеми між "Сарагосою" та "Шахтарем". Але в ситуації з "Шахтарем" та мною, я виграв справу.

Після мого від'їзду було багато брехні та спекуляцій. Наприклад, нібито мені не подобалось місто, або що я посварився з президентом клубу. Багато поганих речей про мене говорили. І мені це дуже не подобалося", - продовжив Матузалем.

Зізнається - шкодує про ту ситуацію, і хотів би приїхати в Україну.

"Шкодую, що все так сталося. Я витратив багато часу на цей скандал. Я щиро віддавався "Шахтарю", відтак дуже неприємно, що все так сталося і ми не змогли залишитися у гарних стосунках.

Також через це, після скандалу я не відвідую Україну. А мені хотілося б поїхати на базу "Шахтаря", побачити друзів.

В Україні я відчував себе потрібним гравцем. Мене любили вболівальники. Це було важливо для мене бо давало силу працювати", - розповів Франселіно.

Та навіть після скандалу Матузалем називає Луческу великим тренером, який є батьком для гравців.

"Разом із президентом вони підняли "Шахтар" на світовій рівень. Президенту я можу сказати дякую. Мені неприємно, що наша історія з "Шахтарем" так завершилась", - додав гравець.

Матузалем вперше розповів, чому втік із Шахтаря у 2007 році

Матузалем вперше розповів, чому втік із Шахтаря у 2007 році

Повʼязані теми:

Наступна публікація