УЄФА назвав "Динамо" командою тижня в Лізі чемпіонів

УЄФА назвав "Динамо" командою тижня в Лізі чемпіонів

"Динамо" - команда тижня. / Фото: ФК Динамо Київ

Кияни нарешті пробилися у плей-оф найпрестижнішого єврокубка.

Офіційний сайт УЄФА, підбиваючи підсумки 6-го туру Ліги чемпіонів, назвав київське "Динамо" командою тижня.

"Динамо" не балувало своїх уболівальників плей-оф Ліги чемпіонів з сезону 1999/00, проваливши відтоді 10 спроб подолати бар'єр групового етапу.

У 1999-му кольори киян захищав Сергій Ребров, і саме з ним біля керма динамівці нарешті перервали антирекордну серію.

У п'ятому турі чемпіони України здобули важливу перемогу над "Порту" (2:0), а в останньому матчі групового етапу з рахунком 1:0 переграли "Маккабі", у підсумку випередивши клубних чемпіонів Європи 2004 року в боротьбі за другу сходинку.

Ребров після фінального свистка зізнався, що довелося понервувати. "Знали, що буде дуже складно, коли все так близько. Вирвали цю перемогу, хоча психологічно матч вийшов дуже важким.

І тому що ми грали без глядачів, і тому що було величезне напруження, оскільки від однієї гри залежав вихід у наступний раунд. Потрапити в плей-офф вперше за 16 років - це величезне досягнення. Напевно, мало хто очікував від нас такого одразу після жеребкування", - зауважив Ребров", - йдеться на сайті УЄФА.

14 грудня "Динамо" дізнається суперника в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Серед потенційних суперників "Реал", "Баварія", "Барселона", "Вольфсбург", "Манчестер Сіті" та "Атлетіко".

Повʼязані теми:

Наступна публікація