УЄФА обрав нового президента

УЄФА обрав нового президента

Фото: Reuters

Скандального Мішеля Платіні замінив Александер Чеферін.

Європейський футбольний союз (УЄФА) отримав нового президента. Ним став 48-річний словенський функціонер Александер Чеферін.

Вибори відбулися на Позачерговому Конгресі організації в Афінах. Чеферін отримав 42 голоси національних асоціацій УЄФА з 55 можливих. Другий кандидат Міхаель ван Прааг (Нідерланди) набрав 13 голосів.

Чеферін народився 13 жовтня 1967 року в Любляні. Здобув вищу освіту в галузі юриспруденції в Люблінському університеті. Працював в сімейної адвокатській конторі, проявив інтерес до захисту прав професійних спортсменів і спортивних клубів. Пізніше перейняв у батька кермо влади і став директором фірми.

Діяльність Чеферіна в словенському футболі почалася в 2005 році, коли він став співпрацювати з правлінням "Літії" - одного з провідних футзальних клубів країни. З 2005 року Чеферін перебуває у виконкомі аматорської команди "Любляна Лойєрс", а в 2006-2011 роках був членом правління люблінської "Олімпії".

У 2011 році обраний президентом Футбольної асоціації Словенії, а в лютому 2015-го переобраний на черговий чотирирічний термін. Крім цього, з 2011 року Чеферін обіймав посади другого і третього віце-голови Юридичного комітету УЄФА.

Чеферін замінить Мішеля Платіні, якого відсторонили від футбольної діяльності через корупційний скандал, який вибухнув у 2014 році.

Повʼязані теми:

Наступна публікація