УЄФА пояснив нові футбольні правила Євро-2016

УЄФА пояснив нові футбольні правила Євро-2016

Гравці збірної Ісландії / Фото: Reuters

Вони почнуть діяти вже у матчі-відкритті турніру, який відбудеться сьогодні.

Першого червня набули чинності поправки до правил футболу, прийняті Міжнародною радою футбольних асоціацій.

Євро-2016 стане першим великим турніром, на якому вони будуть застосовуватися.

Головним чином поправки поліпшують структуру правил і формулювання, але є і фактичні зміни, засновані на здоровому глузді.

Так, після стартового свистка по м'ячу тепер можна бити в будь-якому напрямку, а не тільки вперед; гравець, який отримав травму в зіткненні з футболістом, який був покараний за порушення жовтою або червоною карткою, тепер може отримати швидку медичну допомогу на полі, а не за його межами, щоб команда порушника не отримала чисельну перевагу.

Девід Еллерей, представник Суддівського комітету УЄФА і голова технічного підкомітету IFAB, якому було доручено внести поправки до правил гри, задоволений, що нові правила будуть випробувані на Євро-2016.

На Євро-2016 також почнеться дворічний випробувальний термін для зміненого правила так званого "потрійного покарання", яке раніше наказувала пенальті, червону картку і дискваліфікацію гравця за фол останньої надії у штрафному. Тепер арбітри будуть показувати не червону, а жовту картку, якщо воротар або захисник намагалися зіграти в м'яч, а не свідомо йшли на фол.

На Євро-2016 також вперше в рамках цілого турніру під егідою УЄФА буде використана технологія визначення взяття воріт.

Нагадаємо, що сьогодні відбудеться перший матч Євро-2016, на полі в Сен-Дені зійдуться збірні Франції та Румунії.

У турнірі бере участь і збірна України. Перший матч "синьо-жовті" проведуть 12 червня проти Німеччині, із Північною Ірландією поєдинок відбудеться 16 червня, а проти Польщі – 21 червня.

Повʼязані теми:

Наступна публікація