УЄФА вшанує пам'ять загиблих у жорстокому теракті в Ніцці

УЄФА вшанує пам'ять загиблих у жорстокому теракті в Ніцці

Ілюстрація. / Фото: Reuters

Організація шокована подіями у Франції, яка приймала Євро-2016.

Європейський футбольний союз (УЄФА) оприлюднив звернення у зв'язку з терактом в Ніцці, який стався 14 липня.

"Ми хочемо висловити солідарність французькому народу і найглибші співчуття родичам всіх постраждалих. Також хочемо підтримати жителів Ніцци, які були такими чудовими господарями Євро-2016", - йдеться в заяві.

Перед жеребкуванням третього відбіркового раунду Ліги чемпіонів і Ліги Європи, які відбудуться сьогодні у Ньоні, буде проведена хвилина мовчання.

Всі сьогоднішні матчі чемпіонату Європи серед юнаків до 19 років також почнуться з хвилини мовчання, а гравці вийдуть на поле з траурними пов'язками.

Нагадаємо, що в Ніцці 14 липня близько 22:30 за місцевим часом на Англійській набережній, головному бульварі міста, біла вантажівка врізалася в натовп людей, які святкували День взяття Бастилії і спостерігали за салютом. Машина набрала швидкість до 60-70 кілометрів на годину і в'їхала в людей. Пізніше з авто відкрили стрілянину. Зав'язалася перестрілка з поліцією і нападник був убитий. Мерія міста назвала подію терактом і закликала людей не виходити на вулицю.

У вантажівці вбивці правоохоронці знайшли гранати та зброю. "Ісламська держава", яку підозрюють у вчиненні злочину, поки що не взяла відповідальність за теракт.

Внаслідок теракту загинули принаймні 84 людинисеред яких був українець

15_7_nice_1

Ранок після теракту: як Ніцца оговтується від страшної ночі

Ранок після теракту: як Ніцца оговтується від страшної ночі

Повʼязані теми:

Наступна публікація