УЄФА заборонила паління цигарок на всіх стадіонах Євро-2012

УЄФА заборонила паління цигарок на всіх стадіонах Євро-2012

На стадіонах та відкритих зонах периметра стадіону заборонено паління цигарок

Євро-2012 стане першим великим міжнародним спортивним турніром, на всіх аренах якого буде заборонено використання, продаж і рекламу тютюнових виробів.

На матчах чемпіонату Європи 2012 року з футболу заборонено палити цигарки. Відповідне рішення прийняв Європейський футбольний союз (УЄФА), наклавши повну заборону на використання, продаж і рекламу тютюнових виробів на всіх стадіонах Євро-2012.

Заборона стосується всіх без виключень приміщень і відкритих зон периметра стадіону.

Таким рішенням УЄФА звертається до всіх уболівальників світу, підкреслюючи зв'язок між футболом і здоровим способом життя.

Ця політика була розроблена і втілюватиметься спільно із Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ), Всесвітньою федерацією серця (ВФС), Європейською мережею "Здорові стадіони", місцевими організаційними комітетами в Україні та Польщі, а також місцевими організаціями з охорони здоров'я.

"Євро-2012 без тютюну - це повага здоров'я наших уболівальників і всіх інших учасників турніру, - заявив президент УЄФА Мішель Платіні. - На нашому головному турнірі ми підтримуємо високі стандарти здоров'я, безпеки та комфорту. Тютюн у ці стандарти не вкладається".

"Євро-2012 без тютюну - це дуже важливо, - заявила директор європейського регіонального бюро ВООЗ Жужанна Якаб. - Тютюн вбиває і викликає серйозні захворювання. Відмова від тютюну на ЄВРО - це чудовий приклад того, як багато можна зробити, керуючись конвенцією ВООЗ із контролю тютюну, яка вже приносить бажані результати в Європі".

Водночас Комісар Євросоюзу з питань освіти, культури, багатомовності та молоді Андрулла Вассіліу привітала це рішення УЄФА і закликала міську владу забезпечити захист публічного транспорту, ресторанів та фан-зон від куріння.

"Футбол і спорт піклуються про здоров'я і переслідують досягнення результатів, тоді як тютюн навпаки шкодить цій меті", - зазначила Вассіліу.

Читайте також:

Руслана покаже дикі танці на відкритті львівської арени Євро-2012

Україна і Польща підготували оперу до Євро-2012

Росіяни під час Євро-2012 хочуть жити у Донецьку

Результати жеребкування плей-офф раунду Євро-2012

Повʼязані теми:

Наступна публікація