Офіційна позиція "Динамо" щодо ситуації в Харкові

Офіційна позиція "Динамо" щодо ситуації в Харкові

На стадіон потрапили близько 50 вболівальників "Динамо" / Фото: fcdynamo.kiev.ua

"Динамо" прокоментувало ситуацію в Харкові, коли більше 500 фанатів "Динамо" не змогли потрапити на гру з "Металістом".

Керівник служби безпеки київського "Динамо" Анатолій Беньковський роз'яснив ситуацію, що виникла у неділю в Харкові до матчу з "Металістом".

Нагадаємо, що 500-600 київських уболівальників, які добиралися до Харкова за свої кошти, не були допущені на стадіон і майже весь день провели біля міського вокзалу (деталі - НА ВІДЕО).

Лише у другій половині поєдинку в гостьовий сектор були допущені близько 50 прихильників "біло-синіх", яким пощастило стати свідками перемоги "Динамо".

"Вже протягом кількох місяців офіційний Фан-клуб "Динамо" не проявляє ініціативи і не звертається до керівництва клубу, щоб ті якимось чином сприяли відвідуванню виїзних матчів. Але у нас є інша проблема, і дуже серйозна, - це "ультрас", які не дотримуються правил поведінки на стадіоні. Вони не виконують своїх обіцянок не порушувати громадський порядок, не кидати фаєри в ігрові зони і т.д. Ці люди також не звертаються до керівництва клубу, до мене, як до офіцера безпеки, який курирує в тому числі молодіжний рух, про сприяння відвідування матчів в інших містах Україні. Вони не вважають за потрібне погоджувати з клубом деталі поїздок на гостьові поєдинки, вважаючи, що можуть їздити як і куди завгодно", - пояснив Беньковський.

За словами керівника служби безпеки, перед кожним матчем, згідно з регламентом, клуб формує свою позицію і направляє лист в приймаючий клуб.

"В даному випадку ми відправили до Харкова інформацію про те, що "Динамо" і його молодіжне крило не організовують виїзд і не резервують місця для перегляду матчу своїми уболівальниками. Однак, також ми повідомили, що можливий приїзд неорганізованих груп "ультрас". Ми чесно попередили, що вони можуть створити проблеми на вулицях міста, тому представники міліції вживали заходів шляхом вирахування підозрілих осіб", - додав Беньковський.

Відповідно до слів Беньковського, вранці в день матчу група молодих людей, озброєних капами, була затримана для проведення певної профілактичної роботи в міліцейських дільницях Харкова. Згодом, вже перед самим матчем, особи, які вели себе неадекватно і складали групу ризику, не були допущені на трибуни стадіону. Їх усіх повантажили в автобус і відвезли на одну з площ Харкова, де вони під наглядом конвою міліції на одному з великих екранів безкоштовно переглянули матч між "Металістом" і "Динамо".

"Подібна норма прописана в регламенті, конкретно в пункті 9.13. Я можу навіть процитувати: "Клуб-господар поля зобов'язаний вжити заходів для заборони доступу на стадіон відомим або потенційним порушникам порядку, особам, які знаходяться під впливом алкоголю чи наркотиків, а також особам, які не досягли 14-річного віку без супроводу дорослих родичів". На підставі цієї норми представники міліції прийняли рішення обмежити вхід на стадіон для певної групи уболівальників", - пояснив Беньковський.

Водночас представник "Динамо" повідомив, що одна з груп людей, які вели себе адекватно, спокійно купили квитки в гостьовий сектор і пройшли на стадіон, не створюючи проблем ні собі, ні оточуючим глядачам.

"Думаю, не варто шукати проблему там, де її немає. Можливо, було б доцільно організовано возити вболівальників на виїзні матчі. Але, якщо вони не хочуть дотримуватися правил поведінки, то на даний момент клуб не може допускати подібного з моральної точки зору. Про це ми повідомили в офіційному листі, який було надіслано в Прем'єр-лігу, де докладно мотивували свою позицію", - розповів Беньковський.

Нагадаємо, що представники "ультрас" вже заявили, що збираються адекватно відповісти керівництву клубу на таке свинське ставлення до вболівальників, які витратили свій час і заплатили свої кошти, аби підтримати улюблену команду на принциповому матчі.

Читайте також:

"Мандрівники" показали "Динамо", як перемогти "Сток Сіті" (відео)

"Динамо" відповіло вболівальникам за Харків

Фанати "Динамо" збираються помститися клубу за "свинське ставлення" у Харкові

Леоненко: нахрен Мілевському Maserati. Йому треба автобус з дівчатами

Як вболівальників "Динамо" кинули у Харкові

Як вболівальників "Динамо" кинули у Харкові

Повʼязані теми:

Наступна публікація