В Мінспорту України прокоментували скандальні звинувачення олімпійських байдарочниць

В Мінспорту України прокоментували скандальні звинувачення олімпійських байдарочниць

Тодорова та Грищун в Ріо. / Фото: Reuters

Радник Ігоря Жданова відповів на звинувачення Інни Грищун, Анастасії Тодорової та Світлани Ахадової.

Радник міністра спорту України Ігоря Жданова Павло Булгак прокоментував критику байдарочниць Інни Грищун, Анастасії Тодорової та Світлани Ахадової, які заявили про жахливі умови підготовки та тиск з боку спортивного керівництва.

"З приводу скандальних заяв байдорочниц та їх тренера Семикіна… За наявною інформацією, яку маємо з різних джерел, там велася планомірна робота по підготовці до продажу екіпажу в Азербайджан або Молдову. Звичайно, разом з тренером. Хто ж відмовиться від готового екіпажу, потенційно здатного приносити медалі?

Саме тому, сумнозвісний тренер прагнув будь-яким способом засвітити на іграх в Ріо виключно свій екіпаж, без дуже сильної спортсменки Марії Повх. Кажуть, хотів набити ціну побільше.

Шкода дівчат, яких один горе-тренер втягнув у ці непатріотичні ігри, замішані на великих грошах і міжнародній спортивній корупції. Мені здається, вони навіть не усвідомлювали цього.

Тренер їх свідомо і системно накручував проти міністерства, НОК України та нашої держави. Якщо хтось і завадив дівчатам завоювати медаль на Олімпіаді, то це виключно пан Семикін, його інтриги і саботаж. За все це в комплексі він і був знятий з посади", - розповів Павло Булгак.

Нагадаємо, що на Олімпіаді в Ріо наші атлети здобули 11 медалей.

Повʼязані теми:

Наступна публікація