В Україні триває "Пивна олімпіада" до Євро-2012

Людвіг Якс показує, якою має бути піна© ukraine2012.gov.ua
Спорт 17 серпня, 2011, 17:37 1534 1
Додати до обраного
Учасники "Пивної олімпіади" дізналися, як правильно розливати пиво, а головне – навчилися це робити швидко та якісно – саме це і буде потрібно під час Євро-2012.

17 серпня у Києві триває "Пивна олімпіада", приурочена до Євро-2012. Головна ціль змагань – продемонструвати сервіс швидкого та якісного розливу пива працівників барів, ресторанів, кафе та стадіонів, що будуть обслуговувати гостей під час єврочемпіонату.

За регламентом "Пивна олімпіада" триває один день, складається з теоретичної та практичної частин.

Під час теоретичної частини учасники - працівники барів, ресторанів, кафе та об’єктів громадського харчування на стадіонах – мали змогу поглибити свої знання з історії пива, економічних факторів його виробництва, а також про відповідні страви, що смакують та подаються з певними сортами хмільного продукту.

"Якщо українські клієнти люблять пиво без піни, то показник якісної подачі хмільного напою для іноземців – наявність густої пінної шапки, товщиною в три пальці. При цьому верхівка піни повинна виходити над бокалом. Для того, щоб отримати таку піну, треба використати правильну техніку, правильний тиск газу в установці, пиво повинно проходити якісне охолодження. Ну, і звичайно ж, в цьому барі мають працювати хороші спеціалісти", - розповів відомий австрійський фахівець, дипломований педагог Людвіг Якс, який проводить для учасників змагань тренінг з кулінарного мистецтва та ресторанної справи.

Під час другої частини змагань - практичної - учасники мали змогу навчитися правильно та швидко подавати якісне пиво. Тут конкурсанти отримали нагоду потренуватися правильно й швидко розливати напиток, використовуючи всі необхідні технології, а також у формі змагання перевірити свої знання та вміння.

Учасників оцінює професійне журі в складі двох представників пивної компанії - спонсора, двох фахівців ресторанної справи та двох професіоналів барної справи.

Переможці, як на справжній олімпіаді, отримують золоту, срібну та бронзову медаль, а всі учасники – сертифікати про проходження тренінгу з пивоваріння та розливу пива.

"Секрет успішної подачі пива – простий: під кутом 45% заповнюється 2/3 бокалу. Далі піні дають осісти. Після цього – пиво доливається до необхідного об’єму. Вищим пілотажем в розливі напою вважається поява отвору в центрі пінної шапки", - ділиться секретом Людвіг Якс.

За словами організаторів змагань, ціль олімпіади – покращити сервіс обслуговування напередодні єврочемпіонату.

Адже серед іноземних гостей обов’язково будуть фани з Німеччини та Австрії. А саме ці країни є законодавцями моди на пиво. Відповідно критерії подачі хмільного напою кардинально відрізняються від українських норм.

Як відзначили організатори змагань, пройшовши цей тренінг, учасники "Пивної олімпіади" дізналися, як правильно розливати пиво, а головне – навчилися це робити швидко та якісно – саме це і буде потрібно під час Євро-2012, коли Україна стане місцем паломництва величезної кількості фанів з усього світу й об’єктом надзвичайної уваги.

Читайте також:

У Польщі заборонили продаж пива під час Євро-2012

Київський "Хаятт" буде штаб-квартирою УЄФА на Євро-2012

300 днів до Євро-2012: як Україна готується до чемпіонату

Заяєв: на Євро-2012 збірна України порве всіх

Дізнавайтеся головні новини першими — підписуйтесь на наші push-сповіщення.
Обіцяємо повідомляти лише про найважливіше.

Відправити другу Надрукувати Написати до редакції © За матеріалами "Україна-2012" / А.Р.
Побачили помилку - контрол+ентер
Спорт 17 серпня, 2011, 17:37 1534 1
Додати до обраного
Останні Перші Популярні Всього коментарів: 1
  • Оптимист Оптимист 17 серпня, 19:51 Згоден 1 Не згоден 0 Не знаю как по наливанию пива, но вот по выпиванию мы бы точно всех обошли!!!! Кстати поляки, мне кажется, протупили что запретили продавать пиво на Евро-2012. 90% туристов теперь приедут к нам)))) відповісти цитувати Дякуємоспам
Вибір редакції