Від Карнейро до Венгера: найгучніші скандали Моурінью в "Челсі"

Від Карнейро до Венгера: найгучніші скандали Моурінью в "Челсі"

Реакція Венгера і Карнейро на відставку Моурінью / Фото: ТСН.ua

ТСН Проспорт пропонує вам згадати найцікавіші події за участю "Особливого".

В столиці Англії відбулася найгучніша відставка 2015 року – звільнення з "Челсі" Жозе Моурінью.

Неймовірна харизма і впевненість у власних силах не врятували португальського наставника від вигнання з "аристократичних кіл".

Власник клубу розчарувався у Моурінью, і тому є причина, адже не в кожному сезоні побачиш "Челсі" на 16 місці в чемпіонаті Англії після першої половини сезону.

ТСН Проспорт пропонує вам пригадати найгучніші скандали з участю "Особливого" за останній час.

Справа "Карнейро"

Моурінью розкритикував дії клубного лікаря Карнейро, яка вибігла на поле допомогти Едену Азарові в кінцівці матчу проти "Суонсі Сіті" (2:2), коли "Челсі" грав у меншості. Португальський тренер мотивував свою критику тим, що члени команди повинні відчувати темп гри, і відсторонив Єву від роботи на матчах.

Своєю критикою Моурінью сам накликав на себе біду: вболівальники заступилися за свою улюбленицю. А "Особливий" залишився при своїй думці. Після цього Карнейро звільнилася з клубу, зіграла весілля і тепер щаслива, а от долю Моурінью ви знаєте самі.

Перша сутичка Карнейро і Моурінью / Фото: Reuters

Справа "Венгера"

Після матчу за Суперкубок Англії Венгер і Моурінью не потиснули один одному руки. У цьому поєдинку перемогу здобули "каноніри" (1:0), а ось Моурінью проґавив шанс завоювати свій останній трофей у "Челсі".

Наставник "синіх" потиснув руки практично всім гравцям "Арсеналу", проте з Венгером вони розійшлися як "в морі кораблі".

Після інциденту обидва фахівці відреагували практично в однаковій манері "Це не моя проблема".

Справа "Кости"

Під час матчу проти "Тоттенхема", який відбувався в рамках 14 туру англійської Прем'єр-ліги, нападник "синіх" Дієго Коста не стримав емоцій. Футболіст жбурнув тренувальну манішку у Моурінью, проте той не звернув на жест уваги.

Можливо, португалець просто не побачив одяг гравця, який порхає, а може просто не захотів бачити. Адже сваритися з Дієго страшніше, ніж показати тигру свіже м'ясо, перебуваючи з ним у клітці.

Після того, як журналісти прямо запитали у Жозе про інцидент, він ввічливо їм відповів, що якби Коста хотів заподіяти йому шкоду, то кинув би не манішку, а щось поважче.

Справа "Мосса"

У перерві поєдинку з "Вест Хемом", який завершився не на користь "Челсі", Моурінью намагався увірватися в суддівську кабінку і розібратися з арбітром. Наставника "аристократів" розсердило видалення в першому таймі зустрічі Неманьї Матіча, однак, незабаром він сам побачив перед собою червону картку від головного арбітра матчу Джонатана Мосса.

Після цього дисциплінарна комісія FA дискваліфікувала португальця на один матч і оштрафувала на 40 тисяч фунтів стерлінгів.

Епізод із видаленням Моурінью в матчі з "Вест Хемом" / Фото: Reuters

Тепер "Особливому" доведеться шукати нову "годівницю". Пошуки напевно будуть тривалими, адже не кожен власник клубу наважиться взяти в свій колектив такого персонажа.

Повʼязані теми:

Наступна публікація