Від Києва до К'яжни за 3 роки. Футбольне життя Мілевського після "Динамо"

Від Києва до К'яжни за 3 роки. Футбольне життя Мілевського після "Динамо"

Мілевський у матчі за збірну України на Євро-2012. / Фото: Динамо Киев от Шурика

ТСН Проспорт згадує професійний шлях Артема після закінчення виступів за "біло-синіх".

У п'ятницю, 5 лютого, екс-нападник київського "Динамо" та збірної України підписав контракт до кінця сезону з румунським клубом "Конкордіа".

За 3 роки "орли" стануть вже четвертою командою Артема.

ТСН Проспорт згадує, як Мілевський приходив та йшов зі своїх попередніх місць роботи.

"Газіантаспор" (з вересня до грудня 2013-го)

За "Газіантаспор" Артем забив 1 гол в 6 матчах.

3 вересня 2013 контракт Артема Мілевського з "Динамо" підійшов до свого завершення.

Артем потрапив у немилість тодішньому тренеру киян Олегу Блохіну, а тому клуб вирішив не пропонувати форварду нову угоду.

Мілевський відіграв за "біло-синіх" 13 років, забивши 87 голів у 278 матчах, вигравши три чемпіонати України, чотири Кубка України та три Суперкубка України.

Вже через 2 дні, 5 вересня, Артем уклав контракт з турецьким клубом "Газіантаспор", в якому планував реанімувати свою кар'єру.

Але в Газіантепі у Артема не склалося. Нападник уклав з турками трирічну угоду, проте відіграв за "чорно-червоних" лише 6 матчів, в яких забив 1 гол.

Вже 31 грудня стало відомо, що Мілевський залишає Туреччину. За словами агента футболіста, турецький клуб жодного разу не виплатив зарплату Артему з моменту його переходу. За розрив контракту Мілевський отримав компенсацію в 100 тисяч євро.

Але українським вболівальникам він насамперед запам'ятався скандалом з розбитим "Ferrarі". Вранці 13 листопада п'яний Артем дивом вижив, врізавшись на великій швидкості у огорожу на трасі.

Після "Газіантаспора" Артем їздив на перегляд до казахстанського "Актобе". За чутками, там у нього виникли серйозні проблеми зі здоров'ям. Повідомлялося навіть, що він втратив свідомість і його ледь відкачали після першого тренування з командою, яке відбулося 3 березня.

Тренер "Актобе" Андрій Мірошниченко спростував цю інформацію, проте через причини, які не були озвучені, Артем казахам так і не підійшов.

"Хайдук" (з липня 2014-го до вересня 2015-го)

За "Хайдук" Артем відзначився 3 голами в 27 матчах.

Погана репутація та більш ніж півроку без ігрової практики не завадили Артему в кінці липня 2014 року знайти новий клуб. Мілевський став гравцем хорватського "Хайдука" з міста Спліт.

"Для мене все це дуже серйозно і я готуюся до того, щоб вийти на свій колишній рівень", - сказав Артем під час свого офіційного представлення.

У підсумку Мілевський провів за "Хайдук" 27 офіційних матчів (21 в чемпіонаті, 5 в Кубку Хорватії та 1 в Лізі Європи), в яких забив 3 голи (усі в чемпіонаті Хорватії), але у вересні 2015-го спортивний директор клубу Марін Брбіч заявив, що керівництво прийняло рішення розірвати угоду з Артемом, оскільки планується зробити ставку на власних молодих вихованців.

В "Хайдуці", до речі, теж не обійшлося без скандалу. Після дербі зі "Сплітом" Артем розбив двері у роздягальню, за що потім попросив пробачення.

"Спліт" (з жовтня до листопада 2015-го)

За "Спліт" Артем відіграв лише 1 матч і голів не забивав.

А от останнім місцем роботи Мілевського перед підписанням угоди з "Конкордіа" став хорватський "Спліт".

Артем та його агент вирішили не ходити далеко, і після виступів у "Хайдуку" підписали угоду терміном на 1,5 року з його найзапеклішим суперником.

В "Спліті" Артему належало грати під керівництвом свого колишнього партнера по "Динамо" Горана Сабліча, з яким у форварда були дружні стосунки.

Втім, у "Спліті" Мілевський затримався лише на місяць. Перебуваючи напідпитку, Артем був затриманий поліцією за кермом без водійських прав, після чого його роботодавці вирішили припинити з ним співпрацю.

"Коли я запропонував Артему перейти в "Спліт", я був переконаний, що він дотримуватиметься правил клубу. Я розповів йому про кодекс поведінки, який обов'язковий для всіх гравців. На жаль, він порушив і кодекс, і наш особистий договір, що і призвело до дострокового розриву контракту", - розповів головний тренер Горан Сабліч.

За "Спліт" Артем встиг зіграти лише 1 матч, в якому забити не зумів... 

Повʼязані теми:

Наступна публікація