Випробування на міцність. Анонс поєдинку Ліги чемпіонів "Манчестер Сіті" – "Реал"

Випробування на міцність. Анонс поєдинку Ліги чемпіонів "Манчестер Сіті" – "Реал"

"Сіті" вперше зіграють у півфіналі Ліги чемпіонів. / Фото: Reuters

Вже завтра, 25 квітня, команди зіграють перший матч дуелі за право виходу до фіналу турніру.

У вівторок, 25 квітня, "Манчестер Сіті" та "Реал" зіграють у Англії перший поєдинок дуелі за право виходу до фіналу Ліги чемпіонів.

ТСН Проспорт відзначає ключові моменти майбутнього протистояння.

Де Брюйне - головна зірка "Манчестер Сіті". / Фото: Reuters

"Манчестер Сіті" вперше дістався до півфіналу Ліги чемпіонів, а от для "Реала" це вже 27-й вихід до 1/2 фіналу головного єврокубка. З 26 попередніх спроб успішними для "королівського клубу" були рівно 50 %.

Мадридці вшосте поспіль грають в 1/2 фіналу Ліги чемпіонів, але в ході цієї серії вони лише одного разу пробилися у фінал - у сезоні 2013/14, коли здолали "Баварію" і згодом завоювали трофей.

"Сіті" та "Реал" востаннє зустрічалися на груповому етапі в сезоні 2012/13. У Манчестері команди зіграли 1:1. У чвертьфіналі нинішнього розіграшу "Сіті" завдав поразки "Парі Сен-Жермен" у матчі-відповіді на своєму полі - 1:0 (загальний рахунок 3:2).

У двох попередніх випадках (сезонах 2013/14 та 2014/15) "Сіті" на стадії 1/8 фіналу вибивала інша іспанська команда - "Барселона".

"Реал" святкував перемогу у ході трьох останніх візитів до Англії: над "Тоттенхемом" (1:0, 2010/11), "Манчестер Юнайтед" (2:1, 2012/13) та "Ліверпулем" (3:0, 2014/15). Статистика виїзних ігор "Реала" з англійськими клубами: В6-Н3-П5.

Пеллегріні чудово знає футболістів "Реала". / Фото: Reuters

Тренер "Манчестер Сіті" Мануель Пеллегріні очолював "королівський клуб" у сезоні-2009/10, після чого поступився своїм місце Жозе Моурінью. "Реал" в тій кампанії набрав рекордні для себе 96 очок у чемпіонаті, але залишився на другому місці позаду "Барселони". В 1/8 фіналу Ліги чемпіонів мадридці поступилися "Ліону", а з Кубка Іспанії були вибиті "Алькорконом" з третього дивізіону.

З чинних гравців "Реала" з Пеллегріні на "Сантьяго Бернабеу" встигли попрацювати Серхіо Рамос, Пепе, Марсело, Кріштіану Роналду, Карім Бензема і Альваро Арбелоа.

Роналду має пошкодження, проте полетів до Манчестера. / Фото: Reuters

Пошкодження (участь під питанням)

"Манчестер Сіті": Яя Туре, Фернандо, Насрі.

"Реал": Бензема, Роналду, Абнер

Дискваліфіковані

"Реал": Ласо

Нагадаємо, "Реал" у своєму останньому матчі обіграв "Райо Вальєкано", а "Манчестер Сіті" розгромив "Сток Сіті".

Повʼязані теми:

Наступна публікація