Воронін: у новій формі збірна України схожа на курчат

Воронін: у новій формі збірна України схожа на курчат

Андрій Воронін / Фото: fanat.ua

Андрій Воронін вважає, що нову форму збірної України треба розбавити синім кольором.

Форвард збірної України та московського "Динамо" Андрій Воронін поділився своїми враженнями від матчу Україна – Німеччина та від нової форми команди Олега Блохіна.

- Вам не здається, що це найкращий матч збірної України при другому пришесті Блохіна?
- Швидше за все, так. Забити німцям три голи не у кожного вийде. Хоча я був дуже здивований грою збірної Німеччини в обороні. Особливо в тому моменті, коли Коноплянка забивав. Там взагалі нікого не було!

- А чому ви здивовані?
- Німці завжди відрізнялися дисципліною на футбольному полі. Чесно кажучи, не пригадаю, коли німці востаннє пропускали три м'ячі. Та навіть не сам цей факт мене вразив, а те, що вони так неорганізовано виглядали в обороні.

- Гол Коноплянки здався феноменальним...
- Так і є. Наші добре розіграли, попереду було вільне місце, Коноплянка протягнув м'яч вперед зі своєї половини поля і вирішив момент на свою користь.

- Жовтий колір форми вам подобається?
- Так. Хоча виглядаємо як курчата. Не завадило б трішки розбавити синім.

- У перші півгодини взагалі не виникало відчуття, що матч може завершитися 3:3. Настільки гра була "без воріт", проходила фактично в центральному колі. Згодні?
- Не знаю, яка була установка, але у мене склалося відчуття, що Олег Володимирович сказав, щоб наші хлопці не розкривалися, не грали в авантюрний футбол, а діяли на контратаках. Німці, зрозуміло, контролювали м'яч, але, судячи з моментів, рахунок міг бути 5:3 або 6:3 на нашу користь. Тільки Девіч на останніх хвилинах міг забити два! На контратаках взагалі ряд наших футболістів в цьому матчі зіграли дуже здорово.

- Це ж по ідеї не стиль Блохіна - грати на контратаках. Хоча на ЧС-2006 Україна в основному так і діяла.
- Все залежить від суперника. На тому ж чемпіонаті світу в стартовому поєдинку проти Іспанії ми планували грати від оборони. Але проти Саудівської Аравії прекрасно розуміли, що не треба діяти в такій манері, а слід контролювати гру. Те ж саме з Тунісом. Так що перед кожним матчем тренерський штаб і, зокрема, Олег Володимирович говорять, як потрібно грати, розповідають про слабкі місця суперника, за рахунок чого ми можемо його обіграти.

- Рибка зараз - поза конкуренцією?
- У нас три дуже сильних воротаря. Скажімо, Саша Шовковський - ветеран, обличчя команди. Незважаючи на те що виступає за збірну вже більше півтора десятків років, як і раніше знаходиться в хорошій формі. Є ще Дикань. Але Рибка, хоча і наймолодший з трьох, і в Лізі чемпіонів, і в чемпіонаті України, і в матчі проти Німеччини показав дуже хорошу гру.

- З тридцяти метрів всадити Німеччини крутувато, вірно?
- Я так розумію, мова йде про третій гол України. У Назаренко, його автора, потужний поставлений удар. Він не перший раз забиває такі голи - і в чемпіонаті України, і за збірну. І штрафні він здорово б'є. Тому зовсім не здивувався, що саме Назаренко забив такий м'яч.

- У середині другого тайму у нього був момент, коли він повинен був "ховати" збірну Німеччини, згодні?
- Ми і так по ідеї повинні були вигравати. Якщо пригадати, з Уругваєм вели в рахунку, з французами, а потім пропускали. Прикро. Що ж до матчу з німцями, мені здається, ми врешті занадто сильно сіли назад. Та й рано. У суперників з'явилося багато простору в середині поля.

- Андрію, як ви вболіваєте біля телевізора - схоплюєтеся, кричите, матюкаєтесь?
- Такі матчі, як з Німеччиною, дивлюся спокійно. Але є і інші ігри. Наприклад, коли "Барселона" у фіналі Ліги чемпіонів грала, дуже сильно за неї переживав. Нервував.

- Грошей на неї поставили?
- Ні, я в ці ігри не граю. А на Україну спокійно дивився, оскільки наші вели 3:1, був упевнений, що виграємо. І навіть за рахунку 3:2 не сумнівався. Але - на жаль.

- Як справи у вас?
- Продовжую відновлюватися, зараз роблю вже набагато більше вправ, ніж раніше. Уже три рази виходив на поле, бігаю. До загальної групи сподіваюся приєднатися у вівторок.

- Але шанс є, що ви не пропустите найближчі два матчі?
- Я на це дуже сподіваюся. Дасть Бог, все буде нормально.

Читайте також:

Тимощук подякував вболівальникам за чудову підтримку на "Олімпійському"

Девіч: після 3:1 прикро грати внічию

Рибка: збірна України всім довела, що у нас є команда

Блохін: 3:3 - це ні в які ворота не йде

Льов: мені приємно було грати проти чудової України

Україна зіграла у фантастичну нічию з Німеччиною (фото, відео)

Шевченко: Україна стала схожа на Італію

Повʼязані теми:

Наступна публікація